Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
4°C
JUTRI
25°C
6°C
Oceni objavo

V Žužemberku že 28. »Razstava suhokranjskih dobrot«

V soboto, 3. februarja, smo članice DKŽ Suha krajina-Žužemberk že 28. pripravile »razstavo Suhokranjskih dobrot«. Že vsa leta skupaj z nami sodelujejo tudi člani društva vinogradnikov Suha krajina in čebelarskega društva Dvor.

Članice društva kmečkih žena smo predstavile krušne izdelke, posebno oblikovane izdelke iz testa, poprtnik, praznične pogače in različno drobno pecivo. Na ogled smo postavile tudi ročna dela, kot je vezenje in kvačkanje prtov in prtičkov, pletenine, pletene koše, košare in podobno. Svoje izdelke so razstavili tudi najmlajši iz vrtca Žužemberk.

Ob tem drug drugega spodbujamo, ohranjamo tradicijo, ki smo jo prejeli od svojih prednikov, nekatere stvari še nadgradimo in to prenašamo na mlajše rodove. 

Na sobotni prireditvi so nastopili učenci osnovne šole Žužemberk z učiteljico Alenko Pavlin in recitatorka Silva Mohorčič s svojimi pesmimi. Prireditev je povezovala Brigita Lavrič, knjižničarka Knjižnice Mirana Jarca v Novem mestu. Veseli smo, da se je povabilu odzvala poslanka državnega zbora RS Anja Bah Žibert. Prireditve se je udeležila tudi ravnateljica osnovne šole Žužemberk, Mija Penca Vehovar, Stane Glač  iz KGZ Novo mesto in domači župan Jože Papež.

Vsi so se strinjali, da nas ustvarjalnost in medgeneracijsko sodelovanje bogati. Mi smo veseli, da so se odzvali vabilu, si vzeli čas in nas obiskali.

Ob koncu prireditve smo suhokranjske dobrote tudi poizkusili.

Milena Iskra


Oglejte si tudi