Logo MojaObčina.si

Žužemberk

JUTRI
4°C
0°C
PON.
2°C
-1°C
Deli
1381

Upokojenski izlet na Primorsko, junij 2018

V nedeljo 20.6.2018 so se člani DU Žužemberk odpravili na društveni izlet, tokrat je pot vodila na Primorsko in sicer v naše znano in zgodovinsko mesto Piran. S FS prevozi se nas je še po okoliških vaseh nabralo za skoraj poln veliki avtobus in že smo se peljali v zgodnjih jutranjih urah proti Ljubljani in nato naprej proti Primorski.
Mesto Piran, tokrat organizirano urejen promet, pri katerem smo na samem vhodu avtobus zapustili, ter se peš odpravili v mestno jedro. Tu nas je pričakal naš krajan Andrej nas seznanil z nekaterimi informacijami glede gibanja v samem mestu Piran.
V samem centru smo si ogledali mestni akvarij z morskimi ribami, po krajšem predahu pa se nam je pridružila vodička, ki nam je nazorno predstavila mestno jedro, nekatere zgodovinske značilnosti, z mestnim obzidjem, cerkvijo sv. Jurija na samem vrhu hriba, ki krasi to zgodovinsko mesto. Nekateri bolj vztrajni so s skupaj z vodičko povzpeli do same cerkve, od koder se je razprostrl prekrasen razgled na vse strani, tja do Trsta in na drugo stran proti Hrvaški.Čas tudi tu v Piranu hitro teče, tako da smo kmalu zaključili z ogledom mesta, ter se z avtobusom nato odpravili v Izolo v hotel Delfin, kjer nas je čakalo kosilo in popoldanski počitek, ali ob obali ali pa ob bazenu. Okrog 18. ure smo se vidno zadovoljni in utrujeni z avtobusom odpravili proti naši prelepi Suhi krajini, z obljubo, da se v jesen ponovno dobimo na zadnjem letnem izletu, ki bo vodil proti Štajerski v smeri Kozjanskega. Več o tem pa nas bo g. Branko Štefanič pravočasno obvestil.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij