Ravnateljica je zbrane prisrčno pozdravila in nam za dobrodošlico podarila kvačkane angelčke. Naše druženje se je nadaljevalo v gospodinjski učilnici, kjer nam je kuhar iz Brda pri Kranju, g. Robert Merzel s pomočjo urne pomočnice Maruše pripravljal okusne jedi. Začeli smo z ingverjevim čajem, ki smo ga srebali ob kruhkih s čičerikinim in tuninim namazom ter popečeni kruhki s paradižnikom, sirom in slanino. Sledila sta napitek iz banane in jogurta ter ješprenjeva solata z jabolki, olivami in balzamičnim prelivom. Zdaj je bil že čas za glavne jedi: bučno juho z jogurtovo peno, zapečen lososov file iz pečice, pire sladkega krompirja z jabolki, zelenjavno polento in žafranovo rižoto z bučkami. Pika na i sta bili sladici: kuhana smetana z bučno marmelado in polnjeni dateljni.
Na pojedini so se nam pridružile pevke skupine Žitni klas, ki niso mogle skriti navdušenja. Izrazile so svoje zadovoljstvo, češ da takega kuharskega tečaja še niso doživele.
Ob izbranih jedeh in prijetnem klepetu je čas bliskovito minil. Kuhar je bil presenečen nad gostoljubjem in prijaznostjo učencev. Ni še doživel, da bi ga vsak, kogarkoli je srečal, nasmejan vljudno pozdravil.
Vsi so bili mnenja, da bi se na podoben način še srečali.
Magda Kastelic Hočevar