Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
6°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Razstava potic v Žužemberku_6. društvena

Na Martinovo nedeljo smo članice DKŽ že šesto leto zapored pripravile razstavo in ocenjevanje potic. V petek, 8. novembra smo prejeli v oceno 55 potic. Ocenjevali sta 2 komisiji, pod vodstvom ga. Valerije Poreber in ga. Betke Vrščaj. Člani komisije so ocenili, da je veliko zelo lepih in zelo okusnih potic. Kjer so se zgodile napake na izgledu ali okusu, so na to opozorili.

Prireditev je tudi tokrat čudovito uspela. Nagovorila nas je predsednica DKŽ ga. Tadeja Lavrič. Bogat kulturni program so obogatili člani tamburaške skupine FD Kres iz Novega mesta. Članice društva ga. Lili, ga. Štefka, ga. Jožica in ga. Mojca iz Hinj, so nas pošteno nasmejale, saj so predstavile podeželski način življenja žensk v današnjem času. Častna gostja podpredsednica Vlade RS in ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek je bila našega vabila vesela. Podarile smo ji našo zgibanko z receptom za potico, zato je obljubila, da se bo peke lotila tudi sama. Čestitala nam je tudi predsednica zveze kmetic Slovenije ga. Irena Ule. Pridružil se nam je tudi naš župan g. Jože Papež.

Po zabavnem delu je sledila podelitev priznanj. 9 bronastih priznanj je podelila ga .Irena Ule. 22 srebrnih so prejeli iz rok župana, 22 zlatih priznanj, je podelila mag. Alenka Bratušek. Med zlatimi so posebno izstopale 3 potice, ki so prejele vse možne točke. Prejemnice teh priznanj so ga. Anica Šuštar, ga. Majda Hrovat in ga. Irena Lavrič. Čestitke si zaslužijo prav vsi, ki so prinesli svojo potico na ocenjevanje. Majhne pozornosti in zahvale so bili deležni tudi donatorji razstave, katerim se zahvaljujemo. Hvala Zadružni zvezi Slovenije, Štupnikovem mlinu Zagradec, LGZD z.b.o. Miha Petrič, podjetje F.S. PREVOZI d.o.o. in Stelem d.o.o..

Ob živahnih ritmih tamburaške skupine in veselem druženju je popoldne prehitro minilo. Verjamemo, da se z nami strinjate tudi obiskovalci. Mi vas pričakujemo tudi prihodnje leto, morda še v večjem številu.

Milena Iskra

Oglejte si tudi