Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

Na slovenski kulturni dan razstava peciva in ročnih del

Pod vodstvom predsednice DKŽ Tadeje Lavrič, ki vodi društvo zadnjih osem let, smo že štiriindvajsetič zapored pripravile razstavo izdelkov iz testa in ročnih del.

Nekaj dni pred tem, so nam v OŠ prijazno odstopili kuhinjo za pripravo tečaja, ki se ga lahko udeleži vsakdo in ga že vrsto let vodi Valerija Poreber. Vedno pripravimo več jedi, po naših željah,  spečemo pecivo, lahko karkoli vprašamo in si izmenjamo mnenja. Ob koncu vse jedi tudi poizkusimo. Ob tem dobimo veselje in pogum, da svoje izdelke pokažemo tudi drugim. 

Na letošnji proslavi, ki je bila ravno na kulturni dan, je bila slavnostna govornica mag. Jelka Mrvar. Že vrsto let nas opogumlja pri našem delu, za kar smo ji zelo hvaležni. Tudi župan Jože Papež, ki se redno udeležuje naših prireditev, nas je spodbudil pri našem ustvarjanju. Nastopili so učenci osnovne šole, s svojimi učiteljicami in nas obogatili z mladostno razigranimi nastopi. Slovensko himno in več slovenskih narodnih pesmi je odpel Stiški kvartet. Prireditev je, kot vedno povezovala izvrstna moderatorka Lili Hrovat, ki je tudi naša članica. 

Veseli smo, da z nami sodeluje tudi društvo vinogradnikov in društvo čebelarjev, KGZS, ki je ustanovitelj društva DKŽ, predvsem pa se zahvaljujemo ravnateljici OŠ Miri Kovač, za večletno vsestransko pomoč in sodelovanje.  

Milena Iskra

Oglejte si tudi