Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Na otvoritvi razstave Suhokranjskih dobrot tudi ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec.

Že 23-tič smo članice DKŽ Suha krajina-Žužemberk, skupaj s čebelarskim društvom Dvor in domačim vinogradniškim društvom pripravile razstavo Suhokranjskih dobrot.

Razstavili smo razne krušne izdelke, ki nam služijo za vsakdanjo prehrano, boljše praznično pecivo oblikovano v posebnem videzu, saj je pomembno, da je hrana privlačna tudi za oko. Članice so izdelale razne uporabne predmete, rože iz papirja in košare. Nekatere izdelujejo idrijske čipke in ostale vezene umetnine. Paša za oči so izdelki nakita. Čebelarji so razstavili med, izdelke iz medu in orodje, ki ga uporabljajo pri svojem delu. Posebno pisan in privlačen je bil kotiček, ki so ga ustvarili najmlajši iz vrtca Dvor, z vzgojiteljico ga. Klavdijo.

Otvoritev razstave za povabljene goste in vse obiskovalce je bila v soboto. Na prireditvi je nastopil ženski pevski zbor kulturnega društva iz Dobrniča, veliko zanimivih recitacij in glasbenih nastopov so pripravili učenci osnovne šole, skupaj z njihovimi učiteljicami. Posebej hudomušno je prireditev povezovala in vodila naša članica ga. Lili Hrovat. Na vabilo predsednice društva ga. Tadeje Lavrič, se je odzvala ministrica za kmetijstvo dr. Aleksandra Pivec in nam zagotovila, da podpira naše delo. Že nekaj let nas pri našem delu podpira tudi državna sekretarka na kmetijskem ministrstvu mag. Tanja Strniša. Prisotna je bila tudi predsednica Zveze kmetic Slovenije, ga. Irena Ule, predstavnika KGZS Novo mesto, g. Damijan Vrtin in ga. Cvetka Lavrič ter župan g. Jože Papež. Najbolj zaslužnim za podporo pri našem delu, se je predsednica društva ga. Tadeja Lavrič, tudi zahvalila. V svojem nagovoru je poudarila, da smo ljudje družabna bitja, da je dobro, da smo med seboj povezani, da vzpostavljamo stike, se pogovarjamo in si pomagamo, saj je občutek pripadnosti, varnosti in solidarnosti za človeka zelo pomemben.

Vse to želimo gojiti v našem društvu, ki ni zaprt v ožji krog izbrancev, pač pa radi sodelujemo z drugimi društvi in smo veseli vsakogar, ki se nam bo pridružil.

Milena Iskra

Oglejte si tudi