Logo MojaObčina.si
JUTRI
27°C
7°C
TOR.
26°C
11°C
Oceni objavo

JESENSKI IZLET DRUŠTVA UPOKOJENCEV ŽUŽEMBERK

24.9.2015 zjutraj so se člani društva upokojencev Žužemberk z dvema avtobusoma odpravili na izlet , na potep po Krasu, Babnem polju in nato na Hrvaško v dolino Petra Klepca, kjer so si ogledali zanimivosti ter nekatere utrinke tudi ujeli v fotoobjektiv
24.9.2015 izlet društva upokojencev Žužemberk na zeleni Kras in od tu v Gorski Kotor in sicer Unec-Rakek, Babno polje-Čabar in Plešce-Zamost ter nazaj v Suho krajino.
Med potjo smo na Uncu pobrali vodički, ki sta nas  spremljali vsaka na enem avtobusu in  nam  prijetno razlagali o krajih in njihovih posebnostih skozi katere smo potovali.
V Rakeku ogled prelepe cerkvice, nato nas je  pot vodila na Babno polje in ogled objektov sofinanciranih z evropskim kmetijskim skladom. Od tu pa naprej proti Čabru na Hrvaškem kjer smo si ogledali znamenitosti in zgodovino kraja. Pot nas je naprej vodila v dolino Petra Klepca, kjer smo si ogledali mlin Žagar in žago. Od tu smo šli v Plešce, kjer je bil  ogled Palčeve Šiše s cca. 150 let staro hišno opremo, ki jo stanovalci še vedno uporabljajo. Po ogledu je sledilo kosilo v bližnji gostilni.
Vreme v času izleta je bilo deževno, vendar nam ni pokvarilo razpoloženja na današnjem izletu, katerega smo okrog 20 ure zaključili s prihodom v Žužemberk.

Oglejte si tudi