Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
5°C
PON.
26°C
7°C
Oceni objavo

Veseli december v Knjižnici Dvor

Mesec december je mesec čarobnosti, ko se vsi veselimo drobnih presenečenj, sladkih radosti in malih skrivnosti. Tudi v dvorski knjižnici smo december praznično obarvali in pripravili pravo praznično vzdušje. Otroci podružnične osnovne šole Dvor so pod mentorstvom učiteljic izdelali čudovite snežinke, s katerimi smo okrasili knjižnico.

Za otroke smo pripravili bralne pakete presenečenja z zimsko – božično tematiko, da jih spodbudimo k branju in oddaljimo od zaslonov (»brez zaslonov v prazničnih dneh, raje v knjižnico po bralni paket«). Otroci so bili nad paketi navdušeni in so jih z veseljem izposojali.

Na pravljični urici smo poslušali pravljico o Beniju, za katerega je  božič izgubil čar. To leto si doma ne morejo privoščiti ne smrečice ne dobre božične večerje. Ampak potem naleti na zelo posebno prodajalno, kjer severni medvedi govorijo in so darila zelo zelo posebna. V ustvarjalni delavnici smo iz slanega testa izdelovali  okraske za novoletno jelko.

Decembra so nas obiskali tudi otroci iz vrtca Prevole, z namenom da spoznajo knjižnico in jo tudi v prihodnje obiskujejo s starši. Poslušali so pravljico o čukcu, ki je bil podoben Božičku.

Naj vam leto, ki prihaja prinese veliko lepih zgodb.

Andreja Špelko


Oglejte si tudi