Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

Teden otroka na Dvoru s Piko Nogavičko

V tednu otroka je Knjižnica Dvor v sodelovanju s Kulturnim društvom Dvor  že tretje leto zapored organizirala predstavo za najmlajše. Letos smo otroke razveselili s predstavo Pika potuje po svetu v izvedbi otroškega gledališča Zavod enostavno prijatelji.

Ker je Piki Nogavički zmanjkalo zlatnikov, se je  odpravila na pot okoli sveta, da bi našla svojega očeta Evrazija Nogavičko. Med potovanjem je spoznavala prebivalce Azije, Afrike in Amerike, ki so jo navdušili s svojo drugačnostjo, smislom za humor in glasbo. Po dolgem iskanju je le našla svojega očeta, ki pa se je že kmalu odpravil novim dogodivščinam naproti. V predstavi so sodelovali tako otroci kot starši. Afričan Riki Tiki je z bobni ustvaril pravo afriško vzdušje, z njim so plesali otroci in odrasli. S Kitajcem smo se nasmejali do solz, medtem ko je resni Indijanec Črni sokol lovil bizone in na koncu pomagal Piki najti očeta.

SKUPAJ SE IMAMO DOBRO je osrednja tema letošnjega nacionalnega Tedna otroka®, ki poudarja pomen prijateljstva in družbe sovrstnikov. Podatki TOM telefona kažejo, da je prijateljstvo nekaj, po čemer mladi najbolj hrepenijo.  Želijo si, da imajo družbo, da lahko s sovrstniki počnejo kaj skupnega. V družbi se tudi dobro počutijo, si zaupajo, se pogovarjajo, česar pametne naprave nikakor ne morejo nadomestiti, poudarja tudi predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije Darja Groznik.

S predstavo smo dosegli namen, ki smo si ga zadali. Otrokom smo omogočili, da so se imeli dobro, se zabavali, družili, smejali. Prav gotovo smo vsem otrokom polepšali vsaj en dan v tednu otroka.

 

Andreja Špelko, knjižničarka KMJ NM, enota Dvor

Foto: Rožle Matko in Jadranka Meglen, Kulturno društvo Dvor

Oglejte si tudi