Logo MojaObčina.si

Žužemberk

DANES
33°C
18°C
JUTRI
35°C
18°C

Ta veseli dan kulture z Majo Kokol

Ta veseli dan kulture je v Sloveniji neformalen praznik, ki ga obeležujemo vsako leto 3. decembra, na dan rojstva slovenskega pesnika Franceta Prešerna, znanega po mojstrskih pesnitvah, kot je Sonetni venec, in avtorja slovenske himne. Prvič je bil dan obeležen leta 2000 na pobudo Ministrstva za kulturo ob dvestoletnici pesnikovega rojstva.

In ravno na ta dan je Knjižnica Dvor v sodelovanju s Kulturnim društvom Dvor v večnamenski dvorani na Dvoru gostila dolenjsko animatorko Majo Kokol, ki s pravljičnimi nastopi najmlajše že dolga leta pelje v čarobno doživetje in brezskrbno rajanje.

Da bi povezali Ta veseli dan kulture in pred kratkim obeležen Dan splošnih knjižnic, ki ga že od leta 2002 slovenske splošne knjižnice obeležujemo vsako leto, 20. novembra, je Maja v svojo nadvse igrivo in hudomušno predstavo vključila tudi knjigo Rdeča žoga. Prebrala je pravljico, ki govori o tem, da ima vsak otrok  žogo ali pa si jo želi. Mnogim žoga postane prijateljica... Lizina žoga pripoveduje o tem, kako se igra z Lizo. Liza in vsi njeni prijatelji jo občudujejo, ker je tako velika in tako zelo rdeča. Maja pa je prinesla tudi svojo rdečo žogo, s katero se je žogala z otroci ob spremljavi pesmi Rdeča žoga, katero so zapeli tudi otroci. V igro, petje in ples  ob spremljavi hudomušnih in igrivih pesmic,  je animatorka vključila tako otroke kot tudi starše. Ker pa je že nastopil veseli december, ni šlo brez okrasitve novoletne jelke. Otroci so z rdečimi bunkicami okrasili drevešček in na koncu občudovali svojo umetnino.

Lahko rečemo, da nam je Maja pričarala zabavo, ki je v vsakem izmed otrok, pa tudi v marsikaterem odraslem obiskovalcu zagotovo pustila prijeten pečat.

 

Besedilo: Andreja Špelko, Krajevna knjižnica Dvor

Foto: Jadranka Meglen, članica KD Dvor

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi