Logo MojaObčina.si

Žužemberk

JUTRI
16°C
10°C
SRE.
23°C
10°C
Deli
4073

Pravljična urica posvečena mamicam

Mesec marec prinaša s seboj kar dva praznika posvečena ženskam - dan žena in materinski dan. Dan žena ima točno določen datum kot mednarodni praznik, medtem ko se materinski dan praznuje v veliko državah na različne dneve, ker je osnova praznika, ki načelno praznuje materinstvo, drugačna. Ponekod je bolj verske podlage, drugje zgodovinske ali socialne.

Tudi v Knjižnici Dvor smo marčevsko pravljično urico posvetili vsem mamicam, ki pripeljejo svoje malčke na pravljično urico. Nekatere to počnejo že več let, druge občasno in vseh smo veseli, saj so to naši bodočo bralci.

Poslušali smo pravljico z naslovom Mamica, kje si, ki jo je napisala Julia Donaldson . Mala opica se izgubi in išče svojo mamico. Pri iskanju ji pomaga pisan metuljček. Pelje ga k slonu, kači, pajku, žabi, papigi in netopirju, toda nobena od živali ni opičja mamica. »Saj mi nobena od živali ni podobna,« joka mala opica. A tega metuljček ni vedel, saj je bil prepričan, da je pri opicah tako kot pri metuljih, pri katerih niso njihovi otročički, majhne, kosmate gosenice prav nič podobni  svojim pisanim letečim staršem. Mala opica pa je podobna svoji mamici in je zato ni več težko najti.

Po končani pravljici smo izdelovali pisane metuljčke, ki bodo lahko krasili zavese.

Andreja Špelko

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi