Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Mladinke z dvema zmagama zaključile uspešen teden

Mladinke so zaključile imenitni odbojkarski vikend s popolnim uspegom. K sobotni zmagi članic so dodale še svoje dve zmage v Lenartu.

Lenart  - ŠD Lenart, gledalcev: 30, sodnika: Sulejmanovič, Bednjak

Mladinke Weiler Volley Zreče so gostovale na prvem turnirju sezone v Lenartu. Na prvi tekmo si se dekleta pomerila z ekipo OK TURBINA iz Ruš. Uvodni niz so zrečanke pričele zanesljivo in povedle s 7:0. Tudi nadaljevanje niza so narekovale naše igralke. Pri vodstvu 17:9 je trener Klokočovnik dal priložnost mladi naši igralki Evi Cvikl, ki je igrala do konca niza. Tudi drugi odmor Turbone, na vodstvo Zreč 21:13, ni prinesel preobrata. Zreče so niz dobile na 25:15. Začetek drugega niza je bil nekoliko bolj izenačen, PO izenačenju 4:4 do naša dekleta nato povedla s 7:5 in kasneje z 11:7. V nadaljevanju so #WeilerVolleyGirls zanesljivo servirale in naredile razliko 16:8, ker je bil prvi odmor za nasprotinice, ki so nekoliko kasneje opravile tudi menjavo v ekipi. Pri zrečankah je priložnost dobila še ena mlada igralka, Eva Kovše, ki je vztopila pri rezultatu 19:8. Tudi ta niz so naša dekleta zaključila zanesljivo in se pri 25:17 veselila zmage z 2:0.

V drugi tekmi so bile nasprotnice odbojkarice domačinke, Zoje Lenart. Prvi niz so Zreče pričele zanesljivo, ga povedle 8:4 ter po odmoru Lenarta povišale prednost na 15:4. Serijo desetih točk so naša dekleta naredila z zanesljivim začetnim udarcem Ajše Iršič. Tudi tretji del prvega niza je pripadel popolnoma Zrečam, ki so ga zaključile pri 25:11. Drugi niz je bil dosti bolj izenačen. Po vodstvu Zreč 13:12 in nekaj slabših sprejemih domačink, smo videli prvi domači odmor na tekmi.  Na sedem zaporednih začetnih udarcev Novak Špele in dobro igro v polju so naredile Zreče razliko 16:12. Pri vodstvu Zreč 23:19 je domači trener še zadnjič poiskusil s odmorom reševati niz, a mu ni uspelo preobrniti tekme. Zreče so niz dobile z 25:19 ter se veselile še druge zmage na turnirju. 

V naslednjem krogu igrajo dekleta v Slovenj Gradcu . Tekma bo 21.11.2021  ob 10.00 v ŠD Zreče

Boris Klokočovnik, trener Weiler Volley ZrečeV ekipo je priključenih kar nekaj precej mlajših igralk, ki po starosti sodijo v nižje selekcije, a imajo možnost nabirati tekmovalne izkušnje. Za dve najmlajši sta bili to tudi sploh dve prvi odbojkarski tekmi.  Odigrale so solidne tekme. V obeh tekmah so imele prednost na servisu, s katerim so nasprotnicam povzročale veliko težav z organizacijo napada. Zanesljivi zmag sta dobra motivacija za nadalnje delo. 

Ajša Iršič, kapetanka Weiler Volley Zreče: Glede na to, da je ekipa spremenjena in so na tekmi nekatere bile prvič smo tekme odigrale zelo dobro. Ponosna sem na vse in se že veselim drugega turnirja.

Oglejte si tudi