Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Članice z zmago zaključile domače ligaške tekme

Na domačem parketu so se #WeilerGirls poslovile od sezone s prepričljivo zmago proti ŽOK Sobota.

Pred domačo tekmo z ŽOK Sobota so imele odbojakrice Zreč dober niz, saj so minuli viken prinesle točko iz Maribora, kjer so skorajda presenetile vodilno ekipo lige Nova KBM Branik, še vikend pred tem pa so doma na Rogli premagale ekipo Murexin-Kema Puconci.

Tekmo so otvorile domačinke s stervisom na katerega so osvojile prve dve točke. Po točki Sobočank se je servis vrnil na stran Zreč iz katerega so domačinke naredile nove dve točke. V nadaljevanju je sledila serija petih točk na servis Nastje Gorinšek, ki so jo nasprotnice uspele prekiniti šele točko po njihovem prvem tehničnem odmoru pri 9:5. V srednjem delu niza je klub nekaj lastnih napak prednost narastna na 18:8. Niz štirih zaporednih točk gosti, 18:12, je prekinila z uspešnim blokom Neja Hlastec. Ob prednosti 20:12 je domači trener Boris Klokočovnik dal priložnost mladi Tari Gros, ki je zaupanje vrnila t doseženo točko pred iztekom niza, ki so ga domačinke dobile na 25:15. 

Naslednji niz so dvakrat povedle gostje, a so #WeilerGirls takoj izenačile na 2:2 in kasneje tudi na 3:3. Novo domačo serijo petih zaporednih točk smo videli na servis Sare Črešnar. Po gostujoči točki za znižanje na 8:4 jena servisno črto stopila kapetanka Ajša Iršič in tam vztrajala kar naslednjih 11 točk; vse do vodstva 19:4. Po naslednji domači točki sta v igro vstopili še dve mladi #WeilerGirls, Ana Šuhel in Eva Lukman, ki sta prav tako prišli do točk na tekmi. Zanesljiv zaključek niza so videli gledalci že pri rezultatu 25:9.

Uvod tretjega niza, z vodstvom 4:2, je bil podoben prvemu, a so gostje nato izenačile na 4:4. Gostje iz Murske Sobote so držale popoln priključek do rezultata 8:7; nato pa so na servis Hane Detiček domače igralke uspele pobegniti na 11:7. Nezanesljiv sprejem  #WeilerGirls na servis Ive Cirkovenčič je prinesel gostjam izenačenje na 11:11. Igro v osrednjem delu niza so sicer narekovale domače igralke, a so jim gostje sledile in pri 19:18 uporabile prvi odmor na tekmi. Po odmoru so uspele izenačiti. Naslednje tri pomembne žoge so uspele #WeilerGirls izkoristiti v svoje dobro za vodstvo 22:19. Po dvajseti točki za Mursko Soboto je domači trener zbral igralke ob klopi, da je ohranil zelo potrebno zbranost v zaključku.    

Naslednji krog, v soboto 01.04.2023 ob 16:00 uri, odhajajo #WeilerGirls na Ljubno k KLS Ljubno


(vir: weilervolleyzrece.e-obcina.si)

Oglejte si tudi