Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
24°C
5°C
Oceni objavo

Nedeljsko neurje

V nedeljo, 18. 7. 2021, v večernih urah je neurje zajelo celotno območje občine Zreče, največ škode je povzročilo v KS Skomarje in Resnik, kjer je poškodovalo predvsem cestno infrastrukture in samo strugo vodotokov. V ponedeljek, 19. 7. 2021, je župan s strokovnimi sodelavci in izvajalcem del opravil ogled na terenu. Izvajalec del je takoj pristopil k interventnim ukrepom,  predvsem tam, kjer so bili ogroženi stanovanjski objekti.  

V naselju Boharina, kjer je bil poplavljen en stanovanjski objekt, se reka upočasni in je na tem mestu odložila večje količine naplavin, s čimer je dvignila nivo struge in ogrozila bližnje stanovanjske objekte. Višje po cesti proti Skomarju je reka odnesla del asfaltnega vozišča. Na gozdni cesti Špicgora pa je nastalo več zajed, s čimer je ogrožen edini dostop do stanovanjskega objekta. Prav tako je hudourniški potok poškodoval ribnike in MHE na Resniku. Po opravljenemu ogledu je župan s sodelavci določil prioritetno listo in izvajalec je takoj pričel z intervencijskimi deli potrebnimi za najnujnejšo zaščito imetja občanov in dostopa do njihovih domov.

V torek so strokovne službe Občine, DRSV z  koncesionarjem VGP Drava in ZGO opravili oglede na terenu ter ocenili prvo škode – vsak za objekte oz. stvari v svoji pristojnosti. Ocenjena višina prve škode na infrastrukturi Občine Zreče (ceste) znaša 18.100,00 EUR.

Gre za oceno v skladu z metodologijo ocenjevanja škod, kjer se ocenjuje nastala škoda na objektih in stvareh, ne gre pa za sanacijo teh poškodb, ki navadno predstavlja večkratnik ocenjene škode.

Prav tako bodo prve ocene podali vodarji in gozdarji za stvari v njihovem upravljanju.

Oceno škode smo poslali na Upravo za zaščito in reševanje, kjer zbirajo podatke in se bo na osnovi le teh odločalo o nadaljnjih postopkih.

Oglejte si tudi