Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

"Mravljice" na počitnicah

Poletje je tu. Članice kluba Mravljice TD Zreče se ga veselimo. Za nekaj časa bomo odložile ročna dela in brezskrbno uživale v lepotah poletja.

 

Vse leto smo pridno ustvarjale razna ročna dela od pletenja, vezenja, kvačkanja...Nastali so čudoviti copatki, klobučki, baretke, jopice, prtički, da smo z njimi razveseljevale svoje vnuke, prijatelje, skratka tiste, ki jih imamo rade. Nekaj delavnic smo namenile izdelovanju cvetja iz krep papirja po tradiciji naših prednikov pod vodstvom g. Silve Jelenko. Izdelale smo pomladne zvončke, marjetice, žafrane nageljne in vrtnice. Z nastalimi aranžmaji smo okrasile domove. Dve delavnici smo posvetile kvačkanju irske čipke, s čimer bomo nadaljevale še v jeseni.

Organizirale smo božično in velikonočno razstavo v hotelu Dobrava v Zrečah. Pomagale smo pri izvedbi jesenskih turističnih iger, pri  organizaciji prireditve Podelitev kovane vrtnice za najlepše urejeno okolje, na cvetličnem sejmu in pri bosopetanju na Brinjevo goro. Sezono ustvarjanja smo zaključile s piknikom pri Treh kraljih nad Slovensko Bistrico. Odslej bomo do jeseni imele čas za iskanje novih idej za ustvarjanje v zadovoljstvo lastne duše.

Alenka Hren

 

Oglejte si tudi