Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Koordinatorji projekta "Starejši za starejši" v Celju

Projekt "Starejši za starejše" je zahteven projekt, kjer se koordinatorji srečujemo  navadno na tri mesece, vedno v drugi občini, oziroma na sedežu društvu upokojencev. Vključeno je kar nekaj občin oziroma društev upokojencev. Tokrat smo se  srečali v prostorih najmočnejših dveh društev  Nova vas - Dečkovo naselje v Celju, ki je po številu prebivalstva "Občina v Občini" saj šteje 11.000 prebivalcev. Ta del Celja je močno blokovsko naselje in po pripovedovanju obeh predsednikov društev težaven že zaradi tega, ker se ljudje manj srečujejo in bolj zapirajo in so sami ter osamljeni. Življenje starejših ljudi je drugačno, kot  v krajih izven mestnih središč. Skrb za starejše je vse bolj prisotna po društvih upokojencev in vsak zase predstavlja zgodbe, ki jih piše življenje starejših občanov.Tako se  srečujemo s koordinatorji:
DU- ŠTORE, ŠMARJE, ROGAŠKA SLATINA, DRAMLJE, LJUBEČNA VOJNIK, VITANJE-ZREČE, SLOVENSKE KONJICE, CELJE- HUDINJA, NOVA VAS, DEČKOVO NASELJE in GORICA PRI SLIVNICI.
S skupnimi izkušnjami želimo pomagat ljudem. Življenjske zgodbe nekaterih občanov so milo rečene-grozne ali pa po svoje občutljive, ko jim ne moremo  pomagat, ker ljudje sami ne dovolijo, da bi jim pomagali. Veliko je nasilja ter kraj. Nekatere stvari moramo dobesedno spregledati ,da ne ogrozimo določenih oseb. Ivanka Tofant, glavna koordinatorka iz Štor tako povezuje vsa omenjena društva z informacijami in povezovanjem koordinatorjev, ki se na svojem terenu trudijo, da bi lahko pomagali ljudem, ko nam le ti to tudi dovolijo. V takšnih primerih potem mi opravimo obiske. 

Oglejte si tudi