Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Društva KS Stranice priredila tradicionalno z golažijado 2019 za prehodni pokal

Turistično olepševalno društvo Stranice je soboto v oktobru organiziralo že kar tradicionalno golažijado društev KS Stranice. Kuhanje se je izvajalo na prostorih Cankarjevih ribnikov Stranice v prijetnem naravnem okolju. Prireditev so si ogledali številni obiskovalci. Vsako ekipo sta zastopala dva tekmovalca – kuharja in eden pokuševalec. Kuhanje se je pričelo ob 11.00 uri s prevzemom mesa in se zaključilo ob 14.00 uri ko se je pričela pokušina golaža s strani ocenjevalne komisije, ki so jo sestavljali člani društev. Vsaka ekipa je za kuho prejela 5 kg mesa, za začimbe in recerpturo so poskrbeli kuharji sami. Po končanem kuhanju je vsaka ekipa pripravila dva krožnika golaža za člane ocenjevalne komisije. Nevtralni sistem žrebanja je bila podlaga za ocenjevanje.

Komisija je ocenjevala predvsem urejenost delovnega okolja, inovativnost pri izdelavi golaževega vložka, dobro voljo in okus golaža. Udeleženci so poskrbeli tudi za lepo aranžiranje omizja. Golaži niso vsebovali industrijsko pripravljenih dodatkov ali dodatnega mesa. Golaž so poizkusili brezplačno tudi vsi obiskovalci, saj ga je bilo dovolj.

Vsa društva so pripravila zelo okusne prvovrstne golaže, ki so jih po ocenjevanju združila v eno posodo – kotel v sloganu »vsi za enega, eden za vse«. Obiskovalci so prireditev in okus golažev zelo pohvalili. Res je bilo dobro.

Vsi tekmovalci kakor tudi komisija za ocenjevanje so s strani TOD prejeli praktične simbolične pladnje za sodelovanje. Najvišje ocenjena ekipa je s strani lanskega zmagovalca, Kulturnega društva Konrad Sodin, prejela prehodni pokal s simbolom kuharja, penino in veliko kuhalnico. Letos ga je prejela ekipa »KORK – Krajevna organizacija rdečega križa Stranice«,

ČESTITAMO.

Cilj tovrstne prireditve je predvsem druženje med društvi in v povezovanja krajanov kakor vseh obiskovalcev Stranic. Naj prireditev ostane tradicionalno predvsem v duhu predstavljanja kulinarike v KS Stranice in prijateljstva.

Hvala lepa sodelujočim članom društev, predstavnikom krajevne skupnosti, obiskovalcem in gostinskemu osebju CaR za podporo prireditve.

Luštno je bilo in še bo tudi naslednje leto.

Oglejte si tudi