Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

15 let Medobčinskega društva gluhih in naglušnih občin Slovenske Konjice, Vitanje in Zreče

Minulo sredo je Medobčinsko društvo gluhih in naglušnih občin Slovenske Konjice, Vitanje in Zreče pripravilo slovesnost ob 15 letnici ustanovitve društva.
Slovesnosti so se udeležili podžupan Občine Slovenske Konjice Peter Koren, požupan Občine Zreče Drago Šešerko, župan Občine Vitanje Mirko Polutnik, predsednik Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije Mladen Veršič, častna članica društva Katarina Marinko, predsedniki in sekretarji ostalih društev gluhih in naglušnih po Sloveniji, članice in člani društva ter ostali obiskovalci. Dogodek sta povezovali članica društva Lucija Brumec in tolmačica Marija Koser. Za uvod v dogodek so pripravili video posnetek, ki je prikazal pestro 15 letno delovanje društva, nato pa sta vse zbrane pozdravila predsednik društva Matevž Marinko in strokovna delavka-sekretarka Vanja Godec. Sledil je nastop plesalk plesne šole Jay dance studio iz 6. razreda OŠ Pod goro. Zbrane je nagovoril tudi predsednik Zveze Mladen Veršič, ki je čestital vodstvu društva in predsedniku Marinku podaril kipec, ki simbolizira svetovno znano kretnjo "Rad te imam". V nadaljevanju so se z gledališkima igrama Ribolov in Presenečenje predstavili tudi člani društva. 

Podžupana Občine Slovenske Konjice in Zreče ter župan Občine Vitanje so se v govorih zahvalili članom društva ob 15 letnici delovanja ter društvu ob tej priložnoti podelili priznanja občin. Prireditev so zaključili z videoposnetkom Konjiškega valčka in tečajnicami slovenskega zankovnega jezika, ki so petje skupine Expe prevedle v znakovni jezik. Po končanem programu je sledila še pogostitev s torto in zdravica v čast 15-letnice društva, ki so jo pripravili dijaki Srednje poklicne in strokovne šole Zreče.

Oglejte si tudi