Letos tekmovalo 8 ekip
V kuhanju pohorskega lonca se je pomerilo osem ekip od blizu in daleč, in sicer: Planinsko društvo Ruše, Pastirji Rogla, Ekološka kmetija Meglič, Lovska družina Zreče, Terme Zreče, TD Trta Oplotnica, 100% Selniški Plejžuharji ter prvič letos Lilija Frankolovo. Ocenjevalno komisijo so sestavljale: upokojena strokovni učiteljica kuharstva in gastronomije Romana Gričnik, avtorica originalnega recepta ter vodja kuhinje na Rogli Darinka Orlačnik in predavateljica na Visoki šoli za gostinstvo in turizem Maribor, Mojca Polak. Vsem tekmovalcem je bil zagotovljen prostor za kuhanje ter vse potrebne sestavine. Gorilnike in posode pa so prinesli s seboj. Vsi so kuhali po receptu omenjene avtorice. Uradni del prireditve se je pričel ob 10. uri, dve uri kasneje pa so udeleženci dali v ocenitev svoje jedi. Vsi, ki so želeli poskusiti katerega od številnih pohorskih loncev so lahko kupili lonček z leseno žlico ter si izbrali dve ekipi kjer so poskusili to odlično jed. Obiskovalci pa so se lahko ustavili tudi ob treh stojnicah na prireditvi, kjer so se predstavljali ponudniki blagovne znamke »Okusi Rogle«, in sicer Čebelarstvo Kamenik, Ročno delo JUR Andrej Koprivnik ter Žganjekuha Vahter.
Priznanja in nagrade
Na koncu je strokovna komisija razglasila in nagradila tri najboljše ekipe. Podelili so najem bungalova, ter karte za Terme Zreče. Nagrade in priznanja je podelila Darinka Orlačnik. Bronasto priznanje je ostalo v Termah Zreče, srebrno priznanje je prejela Lovska družina Zreče, zlato priznanje pa so tokrat osvojili 100% Plejžuharji. Zreški lovci so na tem tekmovanju sodelovali že drugo leto zapored in tako so si kakor lani tudi letos prislužili še posebno zlato priznanje za najlepši izgled omizja. Ob tem je potrebno poudariti dejstvo, da so izgledi omizij ekip iz leta v leto tudi čedalje bolj dodelani ter izvirni. Tako so namreč med drugimi presenetili tudi Pastirji iz Rogle in to z »leseno« kravo.