Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
NED.
13°C
0°C
Oceni objavo

Prekritje stehe Skomarske hiše

V teh dneh mineva 20 let, odkar so na Skomarju, v kraju, ki mu nekateri - ne zaman - pripisujejo, da je "srce Pohorja", odprli Skomarsko hišo.
Skomarska hiša je edinstven evropski primer tovrstne stavbne dediščine v naravnem okolju, je povedal dr. Vito Hazler, ki je strokovno bdel nad prenovo pred leti. Ob obletnici so hišo na novo prekrili z lesenimi skodlami in pripravili srečanje vseh, ki jim je hiša v minulih letih nudila »kulturno streho«. Že dvajset let namreč domačini s Skomarja in člani zreškega KUD-a Vladko Mohorič skupaj z Občino Zreče in podjetjem Swatycomet, ki je lastnik hiše, skrbijo, da hiša ni samo spomenik, ampak da so v njej in ob njej zgodijo zanimivi dogodki.
Tako so v ponedeljek, 12.9.2016 vSskomarski hiši pripravili krajšo slovesnost, kjer so se s filmom, fotografijami in pogovorom dotaknili najpomembnejših dogodkov, ki so se tu odvijali v tem obdobju.

Po oceni skrbnika Mirka Beškovnika hišo vsako leto obišče okrog 800 ljudi. »In marsikdo ne verjame, da lastnik vseskozi tako vzorno pomaga pri življenju Skomarske hiše,« je pohval dobro sodelovanje z zreško-mariborskim podjetjem.

Oglejte si tudi