Logo MojaObčina.si
JUTRI
8°C
5°C
ČET.
10°C
5°C
Oceni objavo

2. TRADICIONALNI VANČEV POHOD

V okviru Vančevega memoriala ki ga vsako leto organizira OZVVS Slovenske Konjice, smo člani Območnega združenja slovenskih častnikov Dravinjske doline organizirali in uspešno izpeljali 2. tradicionalni Vančev pohod iz Zreč preko Črešnove na Gorenje. Na tamkajšnjem pokopališču smo se vsi z minuto molka in prižigom sveče poklonili pred petimi leti pokojnemu Pavlič Ivanu - Vanču, domačinu iz Zreč, ki je bil dolgoletni predsednik OZVVS Slovenske Konjice, ODI Slovenske Konjice, ter ustanovni član Območnega združenja slovenskih častnikov Dravinjske doline.
Srečanje vseh pohodnikov se je ob zelo dobrim Pohorskim loncem in podelitvijo spominskih značk vsem pohodnikom nadaljevalo na Vančevi domačiji v Koroški vasi, od koder smo pohod zaključili po deloma gozdni poti nazaj do Zreč.
Hvala sorodnikom Pokojnega Vanča, Planinskemu društvu Zreče, Tabornikom iz roda RZR, Lokalni odbor SDS Zreče g. Šešerko Dragu, CŠOD Gorenje, Pevkam iz Brinjeve gore za kulturni program, donatorjem Emilijanu Fijavž, Pekarni Težak, Zlatemu Griču, Kmetiji Brečko, Kejžar Slavkotu za pomoč, ter vsem pohodnikom za udeležbo, v upanju da se vidimo naslednje leto, prvo soboto v mesecu juniju v še večjem številu.

Oglejte si tudi