Zreče

JUTRI
21°C
9°C
ČET.
19°C
13°C
Oceni objavo

Svečana seja Občinskega sveta Občine Zreče

Tokratna svečana seja Občinskega sveta Občine Zreče je potekala v četrtek, 26. 5. 2016 v večnamenski dvorani pri Termah Zreče. Pred sejo je bilo še odprtje Zavoda VinoFeel (Zavod vinskega turizma), ki se nahaja ob vhodu v Hotel Atrij. Ob 19.45 uri pa so si povabljeni gostje lahko pogledali razstavo Kluba Zreški Art (sekcija TD Zreče) z naslovom “Bilo je nekoč, danes, jutri”.

 

Ob 20. uri seje pričel uradni del slavnostne seje. Po uvodni zreški himni v izvedbi Trobilnega kvarteta Društva godbenikov Zreče je sledil nagovor župana mag. Borisa Podvršnika. Sledila je podelitev priznanj in grbov Občine Zreče. Ob tej priložnosti je župan, mag. Boris Podvršnik najprej čestital gospe Tatjani Kotnik ob 70. letnici delovanja Krajevne organizacije Rdečega križa Zreče in gospodu Štefanu Posiloviču ob 70. letnici delovanja Prostovoljnega gasilskega društva Zreče. Na tokratni svečanosti smo podelili eno posebno priznanje podjetju GKN Driveline Slovenija, d. o. o., bronasti grb Odbojkarskemu klubu Swatycomet Zreče, srebrni grb gospodu Marijanu Jelenku ter zlati grb gospodu Emilijanu Fijavžu. Na svečanosti smo podelili tudi naziv častni občan gospodu Jožefu Koširju. V kulturnem delu programa z naslovom »Sprehod po Zrečah« so nastopili učenci Osnovne šole Zreče ter predstavili Zreče in okoliške kraje naključnemu turistu. Nastopili so tudi zreški učenci, ki obiskujejo Glasbeno šolo Slovenske Konjice. Za idejo in scenarij sta poskrbela Osnovna šola Zreče in KUD Vladko Mohorič Zreče.

Posebno priznanje

Na predlog župana, mag. Borisa Podvršnika, smo podjetju GKN Driveline Slovenija, d. o. o. za 30 let uspešnega delovanja podelili posebno priznanje Občine Zreče.

 

Prejemniki občinskih grbov

Na predlog župana, mag. Borisa Podvršnika, je za večletno aktivno in uspešno dejavnost kluba, za spodbujanje zdravega načina življenja in pozitivnih športnih vrednot ter za prenos znanja igranja odbojke na mlajše rodove bronasti grb Občine Zreče prejel Odbojkarski klub Swatycomet Zreče.

1/4

Otvoritev Zavoda VinoFeel

Otvoritev razstave "Bilo je nekoč, danes, jutri"

Kulturni program

Kulturni program

 
Na predlog PGD Zreče in Gasilske zveze Zreče-Vitanje je za dolgoletno delo na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami srebrni grb Občine Zreče prejel gospod Marijan Jelenko.

 

Na predlog župana, mag. Borisa Podvršnika ter članov sveta KS Stranice je za neprecenljivo vlogo pri razvoju Krajevne skupnosti Stranice ter njegov prispevek na področju razvoja podjetništva v Občini Zreče zlati grb Občine Zreče prejel gospod Emilijan Fijavž.

 

Naziv častni občan

Za njegovo dolgoletno delo in pomemben prispevek k razvoju in prepoznavnosti Občine Zreče smo na predlog župana, mag. Borisa Podvršnika, predsednikov Krajevnih skupnosti in društev Občine Zreče gospodu Jožefu Koširju podelili naziv Častni občan Občine Zreče.

Oglejte si tudi