Logo MojaObčina.si

Zreče

JUTRI
26°C
9°C
SRE.
28°C
11°C

Kje lahko kupite lokalno pridelano hrano v svoji občini?

Trenutne razmere, ki so omejile naša življenja znotraj meja lastne občine, so onemogočile nakup prehranskih izdelkov na določenih lokacijah. Kljub temu se večina ljudi trudi prehranjevati enako in seveda – zdravo, kajti povpraševanje po lokalno pridelani hrani se je v zadnjih dneh povečalo.

 

Ker je MojaObčina.si portal slovenskih občin in je predvsem lokalno usmerjen medij, smo se na uredništvu odločili, da pomagamo razširiti informacije o lokalni ponudbi v vaši občini. Na ta način želimo izkazati podporo slovenskim kmetijam in ostalim lokalnim ponudnikom ter pomagati vam, drage bralke in bralci, da jih boste lažje našli.

 

Izvedli smo manjšo raziskavo ponudbe v vaši občini. S pomočjo Kmetijsko-gozdarskih zavodov smo lokalnim ponudnikom poslali kratek vprašalnik o njihovi ponudbi. Objavljamo torej tiste ponudnike, ki so se odzvali in se strinjali z objavo.

 

Kakšna je lokalna ponudba hrane v moji občini?

V Občini Zreče so 4 ponudniki lokalne hrane. Ponujajo 7 različnih vrst prehranskih izdelkov: izbirate lahko med sadjem, zelenjavo, mesom in (suhomesnatimi) izdelki, pekovskimi izdelki, mlekom in mlečnimi izdelki, alkoholnimi pijačami ter ostalimi izdelki (sok, jajca, marmelada ...). Sezonske pridelke nudita 2 ponudnika, načeloma pa imajo vsi ponudniki možnost dostave.

 

V prilogi spodaj objavljamo kontakte in več informacij.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi