Zreče

DANES
24°C
5°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Blagoslov asfaltirane ceste in maša pri sv. Martinu Zlakova

Blagoslov asfaltirane ceste do cerkve sv. Martina

V nedeljo je bilo na Zlakovi zelo slovesno, kajti ob letošnjem jubilejnem letu sv. Martina – 1700. obletnici njegovega rojstva – je cesta do cerkve sv. Martina dobila asfaltno podlago.

Cerkveni pevski zbor sv. Egidij je uvodoma zapel slovensko himno.

Preden so župan občine Zreče, mag. Boris Podvršnik, predsednik Krajevne skupnosti Zreče, Slavko Kejžar, zreški župnik Peter Leskovar in nekdanji zreški kaplan Gusti Raščan prerezali trak in tako tudi formalno odprli cesto, je Ivan Podgrajšek povedal, da je novi asfalt na cesti že atestiran, saj je po njem do same cerkve že zapeljal avtobus vernikov, kar se doslej še ni nikdar zgodilo.  Pred leti je že bil asfaltiran kratek del ceste in velika želja vseh je bila, da se asfaltira celoten del v dolžini 400 metrov. S pomočjo KS Zreče, Občine Zreče in krajanov Zlakove se je to tudi zgodilo. Govornika na slovesnem odprtju ceste župan občine Zreče mag. Boris Podvršnik in predsednik KS Zreče Slavko Kejžar sta pohvalila sodelovanje krajanov, še posebej lastnikov zemljišč. Posebej sta se zahvalila Ivanu Podgrajšku, ki je bil največji pobudnik te akcije.

1/2


Zreški župnik Peter Leskovar je blagoslovil cesto, po kateri so se nato podali vsi zbrani in šli ob molitvi v procesiji peš do cerkve. Sledila je sveta maša, ki jo je ob somaševanju daroval Gusti Raščan, ki je zdaj v Slovenj Gradcu in v navdušujoči pridigi poudaril,  da se je potrebno prizadevati na mir na svetu. 

Po maši je bila še pogostitev za vse zbrane. Lep sončen dan je tej slovesnosti in pridobitvi ter pogostitvi še polepšal prijeten dogodek ob cerkvi sv. Martina in se tako zapisal v zgodovino Zlakove.

Oglejte si tudi