Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
ČET.
12°C
3°C
Oceni objavo

Ocenjevanje škode po suši 2022

Na podlagi izdanega sklepa Ministrstva za obrambo – Uprave RS za zaščito in reševanje št. 844-18/2022-13-DGZR z dne 12. 8. 2022 o pričetku ocenjevanja škode na kmetijskih pridelkih zaradi posledic suše v letu 2022 obveščamo oškodovance v Občini Zreče, da lahko podajo vlogo za oceno škode.

Škodo lahko prijavite do vključno srede 21. 9. 2022 na »Obrazcu 2« – Ocena škode v tekoči kmetijski proizvodnji na pridelkih, povzročene po naravni nesreči (v prilogi), ki mora biti v celoti izpolnjen ter dvakrat podpisan s strani oškodovanca. Priložene naj bodo fotografije s katerimi izkazujete stanje poškodovanosti in kopija obrazca D (geoprostorski obrazec) iz subvencijske vloge.

Pri vnosu kultur v obrazec je obvezna uporaba šifranta kmetijskih kultur (priloga: Ocenjevanje kultur) iz Uredbe o metodologiji za ocenjevanje škode in ne iz subvencijskih vlog.

Oškodovance prosimo, naj  poleg svojega naslova navedejo tudi kontaktno telefonsko številko ali mail.

Pravilno in v celoti izpolnjene in podpisane obrazce lahko pošljete po pošti na naslov: Občina Zreče, Cesta na Roglo 13b, 3214 Zreče ali na elektronski naslov info@zrece.eu oziroma jih oddate v tajništvu občine najkasneje do srede, 21. septembra 2022.

Oglejte si tudi