Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Vabljeni k sodelovanju v garažni razprodaji!

Zavod za turizem in kulturo Žirovnica vabi občanke in občane k sodelovanju v trajnostno naravnanem dogodku v Žirovnici – garažni razprodaji.

Garažne razprodaje prihajajo iz Združenih držav Amerike, kjer jih poznajo že desetletja. Največkrat ob spomladanskem ali jesenskem pospravljanju hiše ljudje odvečne predmete, namesto da bi jih zavrgli, ponudijo naprodaj kar v domači garaži ali pred njo. Pogosto se pri tem združi cela ulica ali naselje, največji dogodek pa teče kar čez pet držav in povezuje ulice v verigo, dolgo preko tisoč kilometrov.

Sosedje tako lahko poceni kupijo, kar drugi ne potrebujejo več – saj veste, kako v šali pravijo: »Od nekoga smeti so za drugega zlato!« Obenem s trajnostnim ravnanjem zmanjšujemo količino odpadkov.

V Zavodu za turizem in kulturo Žirovnica želimo ponuditi možnost tovrstne izmenjave stvari med lastniki tudi v naši občini. Če imate igrače, oblačila, knjige, plošče, uporabne in okrasne predmete, ki jih ne potrebujete več, jih ponudite na garažni razprodaji in prodate za simbolično ceno ali jih zamenjate za druge predmete. Garažne razprodaje se ljudje večinoma udeležijo zato, da se znebijo odvečnih stvari, z njimi razveselijo nekoga drugega, sami pa v zameno dobijo nekaj »žepnine«.

Naš cilj je organizacija prve večje garažne razprodaje v slovenskem merilu, zato želimo pridobiti vsaj 100 ponudnikov. K sodelovanju vabimo vse občanke in občane. Rok za informativno prijavo ponudnikov je 10. aprila 2022, izvedbo dogodka načrtujemo konec aprila ali v začetku maja.

Prijave pošljite na naslov janez.dolzan@visitzirovnica.si

Kaj je treba vedeti?

  • Garažna razprodaja poteka na dvorišču ponudnika.
  • Ponudnik (dvorišče) je v občini Žirovnica.
  • Ponudnik lahko ponudi samo rabljene predmete za osebno uporabo, ponudba hrane in pijače ter trgovskega blaga za preprodajo ni dovoljena.
  • Zavod za turizem in kulturo Žirovnica se obveže, da za ponudnika izpelje vse potrebne upravne postopke in ponudnika predstavi na interaktivnem zemljevidu »največje enodnevne trgovine v Sloveniji«.


Prijavnico najdete tukaj!


Vir: Visitzirovnica.si

Oglejte si tudi