Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Pridelovalci ekoloških semen iz območja občine Žirovnice – poziv

Spoštovani, posredujemo poziv, ki ga je na župana naslovila ga. Irena Moro, direktorica Zavoda EKOSEMENA. Vse ki se ukvarjate z ekološkim kmetijstvom prosim, če izrazite svoj interes in se priključite uspešni zgodbi, ki ima lepo poslanstvo. Vsi kontakti so navedeni spodaj.

V naprej hvala!

Leopold Pogačar – ŽUPAN

Spoštovani g. Župan,

na osnovi telefonskega razgovora vas prosim, da v občini Žirovnica poskušate k sodelovanju pridobiti ekološkega kmeta, ki bo pripravljen semenariti za ekološko hranilnico semen, ki je v Čebelarskem centru v Lescah.

Najprej dovolite, da se vam zahvalim, da ste pred leti podprli skupni projekt občin zgornje Gorenjske in Ekosemena inštitut, hranilnico ekoloških semen.

Kot vam je poznano smo letos pridobili evropska sredstva in smo dolžni po dveh pilotnih letih, v letošnjem letu, k sodelovanju pridobiti sedem ekoloških kmetij s certifikatom, ki bodo semenila grah in fižol za skupno dobro prebivalk občin Zgornje Gorenjske. Ekološki kmetje brezplačno prejmejo semena, nudimo jim strokovno pomoč pri delu in pridelek – semena – v celoti odkupimo. Semena potem preko županov podarimo zainteresiranim občanom, z namenom pridelave zdrave hrane brez umetnih gnojil in pesticidov.

Iz občine Žirovnica sta v vodstvu hranilnice, kot odgovorna za kvaliteto semen, Dr. Marija Gregori in pa dr. Maja Kolar iz Radovljice, ki vodi postopke pridobivanja novih kmetov, semenjarjenja in skrbi za hrambo semen (040-608-717).

Iz občine Žirovnica nimamo pridelovalca, nam in Občini Žirovnica ter županu, pa je v interesu, da je občina Žirovnica zastopana tudi s strani pridelave.

Hvala lepa in lepo pozdravljeni,

Irena Moro

Zavod EKOSEMENA

direktorica

Rožna dolina 50A
4248 LESCE
Slovenia, EU
M: 00 386 (0)51 397 999
www.ekosemena.si

Oglejte si tudi