JUTRI
26°C
10°C
TOR.
22°C
15°C
Oceni objavo

Solidarnost v praksi – Juteks podaril 120 tisoč evrov za poplavljeno Savinjsko

Svetovno priznani proizvajalec PVC talnih oblog, podjetje JUTEKS d.o.o. iz Žalca, ki je del mednarodne skupine Beaulieu International Group, je žrtvam poplav v Savinjski dolini za sanacijo škode namenil 120 tisoč evrov.

»Naše podjetje v tej naravni katastrofi ni bilo neposredno prizadeto, dobro pa so jo odnesli tudi naši zaposleni, ki pretežno prihajajo iz te regije, za kar smo resnično hvaležni. Zavedamo se stisk, v katerih so se znašli poplavljenci, zato želimo pomagati po svojih močeh in na srečo so nas pri tem podprli tudi naši lastniki iz Belgije,« je povedala Breda Hladnik, direktorica za pravno in kadrovsko področje.

Uspešno podjetje z več kot 80-letno tradicijo je popolnoma izvozno usmerjeno in v panogi uživa ugled kot proizvajalec visokokvalitetnih talnih oblog. Je eno redkih v svetovnem merilu, ki za tisk uporablja tudi digitalno tehniko. Kljub temu da se družba v medijih le redko izpostavlja, v svojem okolju velja za poštenega in odgovornega delodajalca, ki razume in podpira tudi potrebe lokalne skupnosti.

Podpora gasilcem

Gospodarska družba je 20 tisoč evrov namenila Gasilskemu poveljstvu Občine Žalec, ki bo s temi sredstvi nadomestilo del opreme, ki je prostovoljnim gasilskim društvom, ki delujejo pod njenim okriljem, bila poškodovana ali uničena med reševanjem.

Roka pomoči preko humanitarnih društev

100 tisoč evrov bo podjetje namenilo poplavljencem preko treh humanitarnih društev (ZPM Ljubljana Moste Polje, Humanitarček in Lions Klub Celje Mozaik), ki bodo poskrbela, da bo pomoč res prišla v prave roke. Odločili so se, da bodo pomagali zlasti tistim posameznikom, ki so medijsko manj izpostavljeni in zaradi tega, ker imajo šibkejše socialne povezave, obstaja nevarnost, da ne bodo prejeli ustrezne pomoči.

Darovali talne obloge

Glede na to, da izdelujejo PVC talne obloge, so v podjetju poplavljencem že zagotovili večjo količino brezplačnih talnih oblog, do nadaljnjega pa jim bodo, ob predložitvi ustreznih dokazil o škodi, v lastni trgovini v Žalcu omogočili 50-odstotni popust ob nakupu novih talnih oblog.

Nasvet za kvaliteto bivanja

Ob tem posebej poudarjajo, da je izredno pomembno, da se poplavljeni prostori pred polaganjem kakršnihkoli talnih oblog popolnoma posušijo in tudi razkužijo, saj jih je poplavna voda onesnažila s številnimi mikroorganizmi, ki bodo brez temeljitega razkuževanja povzročila razrast plesni.

***
Več informacij: Breda Hladnik, tel. št. 031 74 71 71

Oglejte si tudi