Žalec

DANES
19°C
12°C
JUTRI
21°C
9°C
Oceni objavo

DRUŠTVO MOST ŽALEC PRISPEVA K IZBOLJŠANJU KAKOVOSTI ŽIVLJENJA STAREJŠIH V LOKALNEM OKOLJU

V prijetnem ambientu grajske kleti Dom Nine Pokorn Grmovje smo se na letni skupščini  v velikem številu zbrali člani društva Most. Po uvodnem nagovoru predsednice društva Špele Jovan je sledila predstavitev vsebinskega in finančnega poročila za preteklo leto ter načrti za naprej. Člani smo vsa poročila soglasno sprejeli in s ponosom ugotovili, da je za nami še eno zelo uspešno leto.

Za dolgoletni prispevek na področju prostovoljnega dela in neformalnega vodenja skupin smo Jožici Potočnik iz skupine Sončnic iz Galicije in Silvi Virant iz skupine Lipa iz Griž podelili priznanje za 25 let predanega sodelovanja v skupinah.

 Z obiskom in nagovorom so nas počastili vabljeni gostje, Marko Verdev, direktor Centra za socialno delo Savinjsko-Šaleška, Barbara Lužar, vodja Hiša Sadeži družbe Žalec, Olga Markovič, predsednica Krajevne skupnosti Griže in Bojan Jereb. V kulturnem programu so nas razveselili Ema Jernejšek in Nace Križan z igranjem na harmoniko, petjem slovenskih pesmi ter Olga Markovič z branjem humorističnih pesmi v dialektu, z naslovom Savinjčanke. 
Da smo odšli domov s polnimi želodčki je poskrbel vodja kuhinje Branko Šušterič z ekipo.

Kot je poudarila predsednica Špela Jovan, je pomen medsebojnega povezovanja in podpore izjemno pomemben. Skupaj lahko premagujemo ovire in skupaj gradimo boljšo skupnost. Društvo Most je prostor, kjer se vsakdo počuti podprtega in sprejetega.

1/2


Poleg tega je društvo primer dobre prakse sodelovanja z vladnimi in nevladnimi organizacijami. Skozi ta partnerstva še bolj učinkovito prispevajo k izboljšanju kakovosti življenja starejših, medgeneracijskemu povezovanju, h krepitvi duševnega zdravja v lokalni skupnosti.
Vsem članom, gostom, nastopajočim in podpornikom društva se zahvaljujemo za povezovanje, podporo in se veselimo nadaljnjih sodelovanj. "Mostovkam" pozitivne energije in volje za delo, druženje ne bo zmanjkalo.

                                                              Društvo Most Žalec

Oglejte si tudi