Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
9°C
JUTRI
25°C
12°C
Oceni objavo

Fontana piv Zeleno zlato

Zgodba o fontani


Fontana piv Zeleno zlato je poklon hmeljarski dediščini Spodnje Savinjske doline in Žalca, ki je središče hmeljarstva v naši državi. Slovenija je tudi peta največja proizvajalka hmelja na svetu, hmelj pa je tista »začimba«, ki daje pivu okus in prepoznavno noto.
V Žalcu smo želeli obstoječo zgodovino povezati s sedanjostjo in postaviti temelje zanimive turistične zgodbe za prihodnost. Rezultat vseh teh dejavnikov je Fontana Zeleno zlato. Fontana piv je postavljena v mestni park, v središču mesta, ob tržnico.
Osnova za arhitekturno zasnovo fontane je simbolna hmeljska kobula, ki se izraža v dveh polkrogih oz. dveh fontanah, eni pivski in drugi, vodni. Polkrogi so oblečeni v bakreno čipko, ki simbolizira peno na pivu. Fontana piv Zeleno zlato je prejemnica dveh nagrad Slovenske turistične organizacije - Snovalca in Sejalca.Nakup in pokušina piva


Obiskovalec kupi steklen vrček na različnih lokacijah v mestu in za ceno 10,00 € pokuša 6 x 1 dcl piva. Možen je tudi nakup vrčka za 3x1 dcl, ter 10 x 1 dcl. Prvi za 8,50 €, drugi pa za 12,00 €.

Kozarec, ki je opremljen s čipom, se postavi pod točilno napravo, ta ga zazna in postopek točenja avtomatsko steče. Točilne pipe se ob pričetku in koncu degustacije z avtorizacijsko kartico pooblaščene osebe dvignejo oz. spustijo.

Vrček Fontane piv Zeleno zlato je oblikoval priznani industrijski oblikovalec in častni občan Občine Žalec, Oskar Kogoj, izdelali pa so ga v "Hrastnik 1860".

Fontana piv Zeleno zlato omogoča vsem kupcem vrčkov, da lahko kupijo dodatna točenja za pivo. T.i. dokup točenj - refil omogoča, da kupec kupi dodatna točenja piva, mogoče pa ga je kupiti le za vrčke, katerih čipi so bili aktivirani isti dan, ko kupec želi opraviti refil.


Možni refili in cene:

3 dl – 5 EUR,
6 dl – 6 EUR in
10 dl – 7 EUR.Oglejte si tudi