Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
-2°C
JUTRI
10°C
-3°C
Oceni objavo

Rekreacija tudi na mestni ploščadi

Občina Zagorje ob Savi skrbi za to, da imajo občanke in občani možnosti vadbe na prostem in s tem ohranjanja zdravega življenjskega sloga. Tako je po postavitvi polnilnic za električna kolesa in izposoji koles v projektu ZaNaprej, gradnji kolesarske steze od Zagorja do Orehovice, urejanju novega fitnesa na prostem, ki bo v Evroparku zaživel predvidoma poleti, danes na mestno ploščad postavila dve kolesi za vadbo.

Gre za mestni kolesi danskega proizvajalca igral in športnih naprav KOMPAN, ki sta prilagodljiv in interaktiven kardio element in sta enako učinkoviti, kot so kolesa v notranjih fitnes centrih. Okvir kolesa omogoča vzravnano držo pri kolesarjenju, višino sedeža lahko nastavljamo, sedež je širok in udoben. Kolo je primerno za starejše od 13 let.

Držalo kolesa so oblikovali za različne položaje rok pri kolesarjenju, da lahko uporabniki trenirajo različne stile vožnje. V držalu je integriran zaslon, ki ne potrebuje zunanjega napajanja, saj elektriko za zaslon proizvede kolesar sam. Zaslon se zažene nekaj trenutkov po tem, ko začnemo vrteti pedala.

S kolesom se lahko povežete tudi z vašim pametnim telefonom ali tablico preko Bluetooth-a. Tako boste lahko neprestano spremljali hitrost, prevoženo razdaljo, moč, kalorije, ki ste jih porabili, čas.

Danski proizvajalec igral in športnih naprav je visoko okoljsko odgovoren. Pri proizvodnji izdelkov se trudijo uporabiti kar največ recikliranih materialov. V vsakem mestnem kolesu je več kot 35% recikliranih surovin.

Oglejte si tudi