Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
8°C
JUTRI
8°C
-3°C
Oceni objavo

V ZAGORJU MALICA BREZ PLASTIKE

Ob dnevu podnebnih sprememb Občina Zagorje organizira posebno akcijo za zagorske šole
Klimatske spremembe so eden glavnih izzivov našega časa ter veliko breme za človeštvo in okolje. Brez drastičnih ukrepov že danes, bo prilagajanje na te vplive v prihodnosti vse težje. Dan podnebnih sprememb je zato namenjen tudi razmisleku o tem, kako lahko vsak izmed nas prispeva k temu, da bi bil odtis človeka na Zemlji čim manjši.
Nedvomno lahko k ohranjanju ravnotežja našega planeta pripomoremo tudi z manjšo uporabo plastike, zato je ob letošnjem dnevu podnebnih sprememb Občina Zagorje ob Savi zagorske osnovne in srednjo šolo pozvala, naj 15. maja 2019 pripravijo šolsko malico tako, da bo ta z odpadno embalažo kar najmanj obremenila okolje s plastiko.
Veseli nas, da so se pozivu občine odzvale vse šole iz Zagorja. Do 20. maja 2019 bodo šole občini poslale kratek povzetek o tem, kaj so otrokom ponudile za malico, ali so imeli pri pripravi in razdeljevanju malice kakšne večje težave, kako so se odzvali otroci ter koliko plastike je ostalo po zaužiti malici (preračunano na eno malico). Občina bo šoli in najbolj iznajdljivemu organizatorju šolske prehrane podelila simbolično priznanje Malica brez plastike.
"Vsak dan se srečujem z izzivi našega težavnega in zapletenega sveta, vendar noben od njih ni tako velik kot klimatske spremembe. Slednje so resna eksistencialna grožnja za večino življenja na planetu, še zlasti pa človeštvu," je dejal generalni sekretar Združenih narodov António Guterres ob dnevu podnebnih sprememb v letu 2018.

Oglejte si tudi