Logo MojaObčina.si
DANES
28°C
16°C
JUTRI
29°C
12°C
Oceni objavo

V zlato knjigo Zagorja vpisanih novih 53 imen

V Kulturnem centru Delavski dom Zagorje je bila 13. junija že tradicionalna prireditev, na kateri so se najboljši učenci osnovnih šol in dijakinja Srednje šole Zagorje vpisali v zlato knjigo.

Zlato knjigo smo na Občini Zagorje prvič odprli leta 1977, tako letos praznuje že 47 let. Do lanskega šolskega leta 2022/2023 je bilo vanjo vpisanih 1.900 zlatih imen, v šolskem letu 2023/2024 smo dodali 53 novih, skupaj jih je tako danes vpisanih 1953.

Iz OŠ Ivana Kavčiča Izlake se je danes v zlato knjigo vpisalo 11 devetošolk in devetošolcev, ki te dni zaključujejo šolanje na osnovni šoli, iz OŠ Toneta Okrogarja 20, največ pa jih je bilo iz  OŠ Ivana Skvarče, saj se je v knjigo vpisalo 21 učenk in učencev. Iz Srednje šole Zagorje je na novo vpisana ena dijakinja zaključnega letnika.

Zbrane je najprej nagovoril župan Matjaž Švagan, ki je zlatim učenkam, učencem in dijakinji  med drugim povedal: »Danes se zapisujete v našo zgodovino in kot župan zagorske doline sem izjemno ponosen na vse, zato vam ob tej priložnosti izrekam svoj hvala. Hvala vsem, ki ste in boste tlakovali tudi našo pot v prihodnost. Za naše generacije je pomembno, da socialni čut mladih ostane, saj se moramo zavedati, da bo vsak dočakal svojo starost in zato potrebujemo trdno medgeneracijsko sodelovanje.«

Med drugim jim je položil na srce, da naj, kamorkoli jih bo zanesla pot, nikoli ne pozabijo na svoje zagorske korenine in ostanejo ponosni na zagorsko dolino, kakor je ta danes ponosna na njih. Vsakemu posebej je po uvodnem nagovoru izročil darila. Tudi tokrat so zlati učenci dobili pisala z vgraviranim lastnim imenom in priimkom.

Za zabavni del je tokrat poskrbel glasbeni tandem Maraaya, nato pa so se nagrajenci posladkali še s torto. 

GALERIJA

Foto: Robi Verbajs


(vir: zagorje.si)

Oglejte si tudi