Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
8°C
JUTRI
8°C
-3°C
Oceni objavo

Podprite delo lokalnih nevladnih organizacij z 0,5 % dohodnine

Kako? Preprosto z nekaj kliki v e-davkih ali oddajo obrazca na pristojnem finančnem uradu. Koga? Preverite seznam in izberite eno do pet organizacij. Zakaj? Ker vas nič ne stane in podpirate programe, ki prispevajo h kvaliteti življenja v lokalni skupnosti.

Vsak zaposleni ima možnost, da zahteva, da se 0,5 % njegove odmerjene dohodnine nameni izbranim organizacijam in to tako, da iz seznama upravičencev izbere eno do največ pet organizacij, katerih delovanje želi podpreti. Takšna donacija vas nič ne stane, prispevate pa k delovanju organizacij, ki izvajajo številne družbeno koristne programe v vašem okolju.  


Komu lahko doniram?

Preverite seznam organizacij iz občine, ki so upravičene do donacij za leto 2020 in presenečeni boste nad pestro izbiro komu lahko namenite svoje 0,5 % dohodnine. Zagotovo poznate kakšno organizacijo v vašem okolju, ki bi jo z veseljem podprli. Posameznemu upravičencu lahko tako namenite od 0,1 % do maksimalno 0,5 % dohodnine, seštevek vseh pa ne sme presegati 0,5 %.  


Kako to uredim?

Izpolnite obrazec »Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije« in ga oddajte osebno ali po pošti na pristojni finančni urad ali preko e-davkov (Doh-Don). Vložena zahteva velja za nedoločen čas in je ni potrebno vlagati vsako leto. V primeru, da želite svojo odločitev spremeniti in donacijo nameniti nekomu drugemu, je potrebno vložiti novo zahtevo, ki bo razveljavila staro. Vloge oddane do 31. decembra 2020 bodo upoštevane za plačano dohodnino v tem letu.

Oglejte si tudi