Logo MojaObčina.si

Zagorje ob Savi

JUTRI
-2°C
-13°C
ČE.
-1°C
-4°C

NVO gre v šolo na 2 zagorskih šolah

V Zagorju je akcija NVO gre v šolo letos potekala na dveh osnovnih šola, na OŠ Toneta Okrogarja in OŠ Ivana Skvarče. Devet različnih društev je pripravilo zanimiv program svojih aktivnosti in se predstavilo 13 oddelkom nižje stopnje na obeh osnovnih šolah.

Učenci so skozi šolske ure, v katerih so vlogo učiteljic prevzemali predstavniki društev, spoznavali različne odtise živali, si pripravili nosila, se preizkusili pri oživljanju, se igrali družabne igre, spoznavali delo gasilcev in vodnika reševalnega psa, spoznali pomen osamosvojitve Slovenije, se učili elemente ritmične gimnastike, spoznali klekljanje in predvsem uživali v teh različnih aktivnostih, ki so jih člani društev pripravili.

 Z akcijo »NVO gre v šolo« povezujemo lokalne nevladne organizacije z osnovnimi šolami. Njen osnovni namen je predstaviti učencem dejavnosti, ki jih izvajajo okoliška društva in jih seznaniti s prostočasnimi aktivnostim v lokalnem okolju. 

Akcija se je letos začela in zaključila v Zagorju. V ponedeljek 27.9.2021 je na OŠ Toneta Okrogarja Zagorje sodelovalo je 9 društev: Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Zagorje, Skavti Zagorje 1, PGD Zagorje – mesto, Športni klub Bleščica, Atletski klub Rudar Trbovlje, Policijsko veteransko društvo Sever Zasavje, Kinološko društvo Zagorje, Društvo zasavskih klekljaric Srčevke, ki so učne ure pripravili za 9 oddelkov nižje stopnje.

Zaključila pa se je 1.10.2021 na OŠ Ivana Skvarče Zagorje, kjer se je predstavilo 4 društva in sicer: Rdeči križ Slovenije – območno združenje Zagorje, PGD Zagorje, Društvo prijateljev mladine Zagorje, Policijsko veteransko društvo sever Zasavje.

V akciji NVO gre v šolo je v letošnjem šolskem letu, v tednu od 27.9.2021 do 1.10.2021, sodelovalo5 osnovnih šol iz vseh štirih občin zasavske regije. Skupno je program za osnovnošolce pripravilo 25 različni društev in se s tem predstavilo več kot 950 učencem.

Na na OŠ Litija sodelovali Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Litija, PGD Litija, Judo klub Litija, Športni klub Bleščica, Karate klub Kensei, Društvo upokojencev Litija in Planinsko društvo Litija. Svoje aktivnosti so predstavili 9 oddelkom nižje stopnje in podružnice s prilagojenim programov. Zanimive aktivnosti in dejavnosti teh društev je ta dan spoznalo več kot 225 učencev.

Na OŠ Ivana Cankarja Trbovlje so vlogo učitelje v 5 oddelkih za en dan prevzeli člani društev: Društvo prijateljev mladine Trbovlje, Skavti Zagorje 1, Zveza borcev za vrednote NOB Trbovlje, Atletski klub Rudar Trbovlje in Policijsko veteransko društvo Sever Zasavje.

Enajst različnih društev je v akciji sodelovalo na OŠ narodnega heroja Hrastnik. 11 oddelkom so pouk popestrili: - Srbsko kulturno društvo Sava Hrastnik, Rdeči križ Slovenije - OZ Hrastnik, Atletski klub Rudar Trbovlje, Policijsko veteransko društvo Sever Zasavje, Rudarska godba Hrastnik, Društvo marionetno gledališče, Steklarska godba Hrastnik, Kulturno društvo ples za stres - anistres skupaj, Kulturno umetniško društvo Veter, Fotosekcija Kulturnega društva Svoboda Dol pri Hrastniku.

Po odlično izpeljani akciji se že veselimo nove, v novem šolskem letu.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi