Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
19°C
2°C
Oceni objavo

Podeljeni so nazivi prostovoljec zasavske regije 2023

Ob Svetovnem dnevu nevladnih organizacij, 27. 2. 2024, smo v Kisovcu podelili nazive Prostovoljec zasavske regije 2023 ter se tako poklonili prispevku nevladnih organizacij in njihovim številnim prostovoljcem za neizmerno energijo, ki jo vnašajo v našo skupnost in prispevajo k bolj zdravi, sočutni in povezani družbi.

Letos smo podelili štiri nazive Prostovoljec zasavske regije 2023 prostovoljkam in prostovoljcem po posameznih občinah zasavske regije, en naziv Prostovoljska organizacija zasavske regije 2023 in en naziv Prostovoljski projekt zasavske regije 2023 za celotno regijo.

Naziv Prostovoljec zasavske regije 2023 za občino Hrastnik je prejel Dragan Caranović.

Naziv Prostovoljka zasavske regije 2023 za občino Litija je prejela Sabina Avsec.

Naziv Prostovoljka zasavske regije 2023 za občino Trbovlje je prejela Karmen Pusovnik.

Naziv Prostovoljka zasavske regije 2023 za občino Zagorje ob Savi je prejela Marija Golčnik.

Naziv Prostovoljska organizacija zasavske regije 2023 je prejelo Društvo diabetikov Trbovlje.

Naziv Prostovoljski projekt zasavske regije 2023 je prejel Maksimal festival.

Prostovoljcem in nevladnim organizacijam so podporo s svojo udeležbo na dogodku izkazali tudi poslanec v državnem zboru Teodor Uranič, župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan, podžupanja Občine Trbovlje Vesna Jesih ter direktor občinske uprave Občine Zagorje ob Savi Borivoj Grden.

Goste na dogodku je v uvodu nagovoril župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan in član strokovne komisije natečaja Klas Preželj iz Slovenske filantropije, ki sta med drugim izpostavila ključni prispevek prostovoljcev, ki so se v času poplav, ki so prizadele Slovenijo v letu 2023, brez oklevanja odzvali in nesebično pomagali prizadetim.

V imenu organizatorja je Klara Kržišnik iz Regionalnega centra NVO, poudarila tudi, da so nevladne organizacije vse pogosteje glas tistih, ki bi bili sicer preslišani. Zato si želimo, da bi vsakokratna politika znala prepoznati ključno vlogo nevladnih organizacij in njihov potencial pri bolj zdravi in povezani skupnosti, ki se zavzema za dobrobit vseh nas.

Da je bila prireditev, kot pravijo udeleženci dogodka, res odlična so zaslužne zasavske nevladne organizacije Društvo Marionetno gledališče Jurček, Mešani pevski zbor Prosavus, Kulturno društvo Big band Zagorje in Irena Režek iz KUD Jevnica, ki so dogodek pospremile z vrhunskimi nastopi.

Dogodek je povezovala Lucija Cestnik, ki je prireditev zaključila s citiranjem francoskega zdravnika Alberta Schweitzerja, ki je dejal: "Ne vem, kakšna bo vaša usoda, a nekaj vem; samo tisti, ki iščejo in spoznajo, kako pomagati drugim, bodo srečni."

Tako se je že šestič v okviru Regionalnega centra NVO s sodelovanjem Občine Zagorje ob Savi, Občine Trbovlje, Občine Hrastnik, Občine Litija in Slovenske filantropije podelilo nazive tistim posameznikom, nevladnim organizacijam in projektom, ki dosegajo največje učinke ter s svojim delovanjem pripomorejo k spodbujanju prostovoljstva v zasavski regiji.

 
Besedilo: Consulta.si, fotografije: Robi Verbajs

Oglejte si tudi