Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
-3°C
PON.
10°C
-1°C
Oceni objavo

Šesku za umor tašče 26 let zapora

Okrožno sodišče v Ljubljani je 50-letnemu Janezu Šesku, ki je priznal umor tašče marca letos pred blokom v Zagorju ob Savi, dosodilo 26 let zapora.

Po poročanju RTV Slovenija je sodnik Tomaž Bromše sodbo obrazložil takole: dokazi, zapisani v obtožnici, kažejo, da je 50-letnik življenje materi zdaj že nekdanje partnerice vzel z vztrajnostjo, predrznostjo in surovostjo. Na umor se je namreč skrbno pripravil, žrtvi pa je z nožem zadal 21 ran. Ker je ženska pri tem močno trpela, je sodišče pritrdilo mnenju tožilstva, da je bilo dejanje storjeno na grozovit način, štelo pa je tudi, da je bilo narejeno iz brezobzirnega maščevanja. Šesek naj bi namreč pokojno umoril, ker je menil, da je kriva za to, da ima omejene stike s svojimi mladoletnimi otroki.

»Obtoženi ni izrazil prav nobenega obžalovanja, nasprotno, iz njegovih besed gre zaznati, da to, kar je storil, šteje za pravično povračilo tašči,« je v ustni obrazložitvi med drugim poudaril sodnik in izrazil upanje, da bo morda med dolgoletnim prestajanjem zaporne kazni spoznal, kakšna je vrednost človeškega življenja. Je pa sodnik Šeska oprostil plačila stroškov postopka in odvetnika, postavljenega po uradni dolžnosti. In sicer z obrazložitvijo, da nima likvidnih sredstev, ima pa neko nepremičnino in starejši avto, kar naj izkoristi za plačevanje preživnine otrokoma. Sodišče mu je do začetka prestajanja zaporne kazni tudi podaljšalo pripor, saj ocenjuje, da je izjemno ponovitveno nevaren. To sodišče sklepa tudi zato, ker je svoji nekdanji partnerici po umoru njene mame sporočil, da je zdaj na vrsti ona.

Oglejte si tudi