Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
2°C
TOR.
24°C
6°C
Oceni objavo

12. gledališko srečanje podružničnih šol Slovenije

V sredo, 19. 4. 2023, je v Kulturnem domu na Mlinšah potekalo 12. gledališko srečanje podružničnih šol, ki vsa leta poteka pod okriljem Društva učiteljev podružničnih šol Slovenije.  

Čemu in kdaj se je rodila ideja o tem srečanju? Ideja o gledališkem druženju podružnic se je porodila na Mlinšah, ko sta PŠ Mlinše in PŠ Šentlambert pod okriljem Društva učiteljev podružničnih šol Slovenije organizirali strokovni posvet na temo Ohranjanje kulturne dediščine na gledališkem odru. Prvih pet gledaliških srečanj se je odvijalo le na Mlinšah.

Zaradi velikega odziva šol smo 6. srečanje razširili še na dve lokaciji, na Vrh Svetih Treh Kraljev in v Ribno. 11 od 12. srečanj se je za naše območje izvedlo na Mlinšah, le 11. gledališko srečanje se je odvilo v Trbovljah. Na vseh lokacijah se je v 12 letih odvilo 190 gledaliških predstav, od tega 99 na Mlinšah. 

Organizatorici srečanja, Marija Ribič in Nataša Grošelj, sta že vnaprej povabili vse prisotne na 13. gledališko srečanje.

Za podporo pri organizaciji letošnjega srečanja na Mlinšah se zahvaljujemo Kulturnemu društvu Mlinše, Občini Zagorje ob Savi ter JSKD OI Zagorje ob Savi. 

Fotografije si lahko ogledate na povezavi: http://www.osik.si/12-gledalisko-srecanje-podruznicnih-sol-slovenije/

Oglejte si tudi