Vrhnika

DANES
26°C
11°C
JUTRI
21°C
11°C
Oceni objavo

Adventni čas s posebno noto v Župnijskem vrtcu Vrhnika

Letošnji advent je v Župnijskem vrtcu imel prav posebno noto – obdarovanje.

V našem vrtcu smo se zato odločili, da razveselimo tudi tiste otroke, ki obdarovanj niso deležni. V ta namen bomo skozi ves december zbirali darila zanje.  Starše smo prosili, da bi nam pri tem pomagali. Darila so lahko sladkarije, šolske potrebščine, igrače, oblačila ipd., ki so bila rabljena, a uporabna. Skrbno jih bodo zavili, okrasili kot darila in nanje pritrdili listek s podatki, za katero starost in spol je darilo najbolj primerno. Zbrana darila bomo skupaj nato odnesli na Karitas, kjer jih bodo razdeli med pomoči potrebne otroke. Mnogi med nami nimajo te sreče, saj živijo v pomanjkanju in revščini.

Poleg zbiranja daril bodo starejši otroci v decembru s pomočjo fantka Niša, ki prihaja iz Kambodže, pravzaprav iz vasice Krong Pursat, spoznali Božič. Mlajši otroci bodo pa s pomočjo miške prišli do jaslic. Vsaka skupina bo izdelala svoje jaslice, na igrišču pa bodo tudi »velike jaslice«.

Tudi vzgojiteljice so otrokom že pripravile presenečenje. Ko smo vsi nestrpno pričakovali prihod Sv. Miklavža, so nam pripravile lutkovno predstavo Zverjasec.

V prihajajočih dneh pa nas čaka še veliko dejavnosti: starši bodo izdelovali novoletne voščilnice, pripravili presenečenje za otroke, ki so v vrtcu, otroci, ki obiskujejo Glasbeno šolo Vrhnika se nam bodo predstavili, v naši Beli dvorani, dijakinje iz srednje šole Veno Pilon Ajdovščina nam bodo zaigrali igrico: Pikapolonica… in še marsikaj lepega se bo in se dogaja v našem vrtcu, če vas zanima kaj, se le oglasite pri nas in si poglejte.

1/2


 

Z novim letom pa gremo dobre volje, polni energije novim dogodivščinam naproti, hkrati pa vam vsem skupaj želimo obilo notranjega miru, upanja, ljubezni, zdravja in veselja v Novem letu 2015.

 

Vzgojiteljice in otroci iz Župnijskega vrtca Vrhnika

Oglejte si tudi