Vransko

DANES
26°C
6°C
JUTRI
21°C
9°C
Oceni objavo

Srečanje Naj pesem pove na Osnovni šoli Prebold

Na Osnovni šoli Prebold je v petek, 8. 6., potekalo že 17. srečanje mladih pesnikov osnovnih šol in njihovih mentorjev. Predstavili so se tudi pesniki naše šole.
Mlada poezija se loteva najrazličnejših tem. Pesmice o prijateljih, družini in živalih počasi nadomestijo razmišljujoči verzi in predvsem pesmi o ljubezni. Daru za pesnjenje nima vsakdo, zato smo še toliko bolj veseli, če se mladi pesniki opogumijo in svojo umetnost pokažejo tudi drugim. Na naši šoli se za poezijo ne bojimo. Že vrsto let objavljamo pesmi naših učencev na najrazličnejših natečajih, pošiljamo pa jih tudi na Osnovno šolo Prebold, kjer se srečujemo iz leta v leto. Natečaj se je tudi letos zaključil s prijetno prireditvijo.

Letos so nas na srečanju Naj pesem pove zastopali: Tim Križnik in Tjaša Pikeliz 9. b z gazelo, Blažka Vodovnikiz 6. a s celim venčkom pesmi, Nataljia Golob iz 9. b in Marcel Semprimožnik iz 4. a s poezijo na temo knjig in branja, Miša Filačpa je pisala pesmi z akrostihom. Tim, Tjaša, Blažka in Marcel so svoje pesmi na prireditvi tudi predstavili.


Pri ustvarjanju smo jih spodbujale učiteljice slovenščine Simona Jan, Marija Zagoričnik in Danica Sedeljšak ter mentorica literarnega krožka Polona Učakar. Čestitamo jim za nastop in jim želimo še veliko ustvarjalnih trenutkov.

Oglejte si tudi