Vransko

DANES
20°C
12°C
JUTRI
22°C
10°C

Defibrilator tudi na Limovcah

Občina Vransko je poskrbela za dodaten defibrilator. Ta je nameščen v Limovcah (poslopje družine Ferme), tako da bo tudi prebivalcem tega dela občine, predvsem Zaplanine in Limovc, hitro dostopen. Najbolj si želimo, da ga ne bo treba uporabiti, če pa že, je dobro, da vemo, kako z njim rokovati in predvsem  ne smemo se ga bati.

Na cvetno nedeljo, ko so ga predali namenu, je zbrane na Fermetovem dvorišču najprej nagovorila županja Nataša Juhart, nato pa je temeljne postopke oživljanja z defibrilatorjem predstavila Jana Vadlan. Zbrani domačini, gasilci PGD Ločica pri Vranskem in PGD Trojane so nato tudi sami pristopili k defibrilatorju in na lutki poizkusili izvajati prikazane temeljne postopke oživljanja. V nedeljskem popoldnevu so tako združili prijetno s koristnim.

1/12












Še enkrat poudarjamo, da se ne ustrašite, če pride do slučaja, ko je potrebno uporabiti defibrilator. Čim prej ga prinesite do ponesrečenca in sledite zvočnim navodilom za uporabo. Edino, kar lahko naredite narobe, je, da ne naredite nič. 

Občinska uprava



Oglejte si tudi

Copyright © PriMS, d. o. o. Vse pravice pridržane.