Vransko

DANES
23°C
8°C
JUTRI
19°C
11°C
Oceni objavo

EKSKURZIJA TRETJEŠOLCEV

Tretješolci smo končno dočakali našo zaključno ekskurzijo, ki smo se jo veselili celo šolsko leto. Dan je bil zanimiv, pester in zabaven, več o njem so zapisali učenci sami.

V četrtek, 17. 5. 2018, smo prišli v šolo. V razredu nam je učiteljica pobrala denar za kosilo. Kasneje smo se obuli in oblekli za na pot. Na avtobusni postaji smo počakali šolski prevoz. Peljali smo se slabi dve uri do Rogatca. Tam smo imeli delavnice, naredili smo si kruh, svečo in hodili s hoduljami. Spremljevalka v muzeju nam je povedala, pokazala in predstavila stvari v muzeju na prostem. Meni je bilo všeč, ko smo pekli kruh. Po ogledu smo odšli nazaj v avtobus in se odpeljali na Jelenov Greben, kjer smo pojedli kosilo. Kasneje smo hranili jelene, košute in muflone. Kupili smo si tudi spominke. Na jelenovem Grebenu sem spoznal, da jeleni razumejo tudi rusko. Z Jelenovega Grebena smo šli do čokoladnice, tam nam je gospod razložil, kako naredijo čokolado. Lahko smo si kupili čokolado, nato pa smo odšli v šolo in počakali na starše.

Mitja Musi, 3. A

Zjutraj smo prišli s sošolci v razred. Učiteljica je pobrala denar za kosilo, nato smo se v garderobi preoblekli in obuli ter odšli na postajo počakat avtobus. Ko je avtobus prišel, smo se odpeljali v Rogatec v muzej na prostem.

Ko smo prišli v muzej na prostem, smo najprej pojedli malico in odšli v tri delavnice. V prvi smo hodili s hoduljami, v drugi delavnici smo pekli kruh, nato pa smo odšli k čebelarju izdelat sveče. Sledil je ogled vsega ostalega v muzeju na prostem kot so hlev, kovačija, vodnjak, hiša, trgovčeva hiša, svinjak in kozolec. Nato smo šli v trgovino, kjer smo si lahko kaj kupili.

Z avtobusom smo se odpeljali v Olimje na Jelenov Greben, kjer smo šli na kosilo in sladoled ter si ogledali hranjenje jelenov, košut in muflonov. Z jelenovega Grebena smo se peš odpravili v čokoladnico. Na poti smo videli eno izmed najstarejših lekarn v Evropi. Ko smo prišli do čokoladnice, smo izvedeli, da je bila tam najprej šola, sedaj pa je čokoladnica. Dobili smo koščke čokolade. Po ogledu smo odšli na avtobus in se odpeljali domov.

Ta dan sem se naučil, da nikoli ne smeš v vroč čaj, dati limone in medu.

Rok Hribar, 3. A

 

Najprej smo z nahrbtnikom prišli v jutranje varstvo. V nahrbtniku smo imeli pijačo in dežnik. Ko smo prišli v razred, nam je gospa Polona pobrala denar. Nato smo se obuli in oblekli ter počakali na avtobus. Avtobus je okoli 9.00 prišel po nas. Peljali smo se dobro uro do Rogatca. Ko smo prišli v muzej na prostem, smo najprej pojedli malico. Tam smo imeli 3 delavnice. Najprej sem bila na hoduljah iz lesa. Šlo mi je kar dobro. Nato smo pekli žulike (žemljice, ki jih žulimo). Testo smo že imeli. Nazadnje nas je čebelar naučil stvari o čebelah in iz voska smo si naredili sveče. Po delavnicah smo si ogledali vse stavbe in šli v trgovino. To je bila naša 1. postaja. Nato smo se z avtobusom odpeljali v Olimje, kjer je jelenov Greben. Tam smo najprej pojedli kosilo, nato smo šli ven pojesti sladoled. Z mostu smo opazovali jelene, košute in tudi muflone. Gospod nam je veliko povedal.

1/7







Nato smo šli peš do čokoladnice (tam je bila najprej šola). Poskusili smo tudi čokolado. Dan smo zaključili z vožnjo domov.

Eva Učakar, 3. A

 

Zjutraj smo odšli v razred. V razredu smo pobrali denar za kosilo. Pred odhodom smo se oblekli in obuli. Odšli smo v avtobus. Med dolgo vožnjo do Rogatca smo gledali skozi okno. Po dolgi vožnji smo prišli do muzeja na prostem, kjer smo izstopili iz avtobusa. Tam smo najprej pojedli malico, potem pa smo šli po delavnicah. Hodili smo s hoduljami, pekli smo kruh in izdelovali sveče. Odšli smo tudi na ogled stavb in v trgovino. Poslovili smo se in se odpravili v Olimje. Po poti smo videli cerkev Svete Eme. V Olimju smo pojedli kosilo. Videli smo tudi jelene in jih hranili. Med jeleni so bili tudi mladički. Nato smo peš odšli do čokoladnice, kjer smo poskusili čokolado. Izvedeli smo, da je bila to prej šola in da je čokoladnica od leta 1992 ter da čokolade delajo ročno. Po ogledu smo odšli na avtobus in se odpeljali domov. Jaz sem zelo uživala in upam, da bomo še kdaj ponovili.

Ema Krajnc, 3. A

Oglejte si tudi