JUTRI
22°C
15°C
SRE.
22°C
14°C
Oceni objavo

Taščice v Šentjurju in na Kozjanski domačiji

Ljudske pevke »TAŠČICE« so pele v Domu starejših v Šentjurju in v Dobju na »Kozjanski domačiji«.

Vodstvo Doma starejših Šentjur je 5. avgusta 2015 povabilo Ljudske pevke Taščice, da bi popestrile popoldne njihovim varovancem. Program je bil pester, saj jih je spremljal tudi mladi harmonikar David Krameršek, vnuk vodje skupine Majde Brežnik. Že v več domovih so ubrano zapele, David pa je zaigral na harmoniko in poželi so buren aplavz. Oskrbovanci so bili zelo zadovoljni z njihovim nastopom in si želijo, da jih še obiščejo. Lepo so jih sprejeli in čudovito pogostili. Obljubile so, da se še kdaj vrnejo.

 

Taščice so bile povabljene tudi k sodelovanju na prireditvi Teden starih obrti in običajev v Dobju, in sicer 27. avgusta 2015 na »Kozjanski domačiji«. To je bil Četrtkov večer domačih pesmi in napevov. Skozi kulturno bogastvo Kozjanskega do Vojnika in Laškega nas je popeljal Franci Podbrežnik (Franci Solčavski). Nastopili so: Trio Frece iz Dobja, naše pevke Taščice, Milica Prešiček s častitljivimi 88 leti in svojo harmoniko, Ljudske pevke s Prevorja, citrarski trio iz Gorice pri Slivnici, Ofirovci iz Laškega in Šentjurski muzikanti. Bil je prijeten večer, poln petja in glasbe, za humor pa je poskrbel Franci Solčavski.

1/2

V domu starejših v Šentjurju

David Krameršek

To je bilo delo Ljudskih pevk Taščic v mesecu avgustu, ko je bilo vroče in počitniško razpoloženje. Pevke pridno vadijo in nastopajo še naprej. Že 8. septembra gredo v Dom Lipa v Štore, kjer jih nestrpno pričakujejo.

 

Franc Lebič

Foto: Franc Lebič

Oglejte si tudi