JUTRI
26°C
10°C
TOR.
22°C
15°C

Dogodki in delo v PGD Vojnik

Za vojniške gasilce se je avgust začel delovno. Na Vojnik festu so naši člani izvajali dežurstvo. V sredini meseca avgusta so se pričela dela za zamenjavo dotrajanih vrat v gasilskem domu. Potrebno je bilo prestaviti električne kable in obzidati steno, da so se vrata lahko vgradila. 21. avgusta se je pomagalo pri prevozu in postavitvi mlaja, ki je bil postavljen za namen Jernejeve nedelje, kjer so svoje jubileje praznovali gospod Vrisk, gospod Lipovšek, gospod Jakopič in naš župnik gospod Perger. Prav tako smo v petek, 23. avgusta, oprali okolico okoli cerkve. Vsem sodelujočim članom gasilskega društva še enkrat hvala.

V soboto, 24. avgusta, je bilo 5. pokalno tekmovanje Gasilske zveze Slovenija, ki je v Vojniku potekalo že osmo leto. Hkrati je bilo to tudi tekmovanje Gasilske zveze Vojnik-Dobrna. Na Bledu se je istega dne naš član Boštjan Zupanc udeležil tekmovanja Firefighter Combat Challange Slovenia, kjer je sodelovalo več kot 300 gasilcev in gasilk iz Slovenije, Avstrije, Francije, Hrvaške, Nemčije, Poljske, Kanade in Združenih držav Amerike, in kot pravi sam, bili sta »najtežji dve minuti«. Za pogum in uspeh mu čestitamo.

 

Tako kot že vrsto let, so tudi letos naši člani ob začetku šolskega opravljali redarstvo na prošnjo Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Vojnik za potrebe Osnovne šole Vojnik. Ob slovesni otvoritvi telovadnice, ki je bila 12. septembra, so člani imeli nalogo usmerjati promet in urejati parkiranja.

 

7. septembra se je naš podmladek udeležil Regijskega gasilskega tekmovanja v orientaciji v organizaciji Gasilske zveze Radeče.

 

V nedeljo, 8. septembra, so se naši člani udeležili srečanja pobratenih gasilskih društev Bele krajine in Štajerske, ki je bilo na Dobrni. Udeleženci tega srečanja so se pomerili v igrah metanja žoge na koš, v spajanju cevi z armaturo, streljanju z zračno puško, zbijanju tarče z vedrovko in metu reševalne torbice. Po tekmovalnem delu je bilo družabno srečanje.

1/2


 

20. septembra smo se udeležili prireditve Dan mobilnosti, ki jo je organizirala Občina Vojnik v okviru Evropskega tedna mobilnosti. Predstavili smo se z gasilsko opremo in predstavili delovanje le-te.

 

Zadnjo soboto v mesecu oktobru, mesecu požarne varnosti, 26. 10. 2013, vabimo vse krajanke in krajane na Dan odprtih vrat PGD Vojnik od 10.00 do 14.00, kjer boste lahko spoznali naše delo in opremo.

 

Roman Kugler

 

Foto: J. Vovk

Oglejte si tudi