JUTRI
25°C
9°C
PON.
26°C
9°C
Oceni objavo

Sklep o Javni razgrnitvi osnutka občinskega podrobnega prostorskega načrta Vojnik - cona 10/a

Na podlagi 60., 96. in 99. člena Zakona o prostorskem načrtovanju (Ur. l.RS, št. 33/07) in Statuta Občine Vojnik (Ur. l. RS, št. 38/2011), je župan občine Vojnik sprejel

Sklep

o Javni razgrnitvi osnutka občinskega podrobnega prostorskega načrta Vojnik cona 10/a


I.

Župan občine Vojnik odreja javno razgrnitev osnutka občinskega podrobnega prostorskega načrta Vojnik - cona 10a, ki ga je izdelalo podjetje AR PROJEKT, Sevnica, št. projekta 14/13.

Meja območja urejanja občinskega podrobnega načrta meji na severni strani z že obstoječim kompleksom cerkve sv. Jerneja in župniščem, na zahodni strani z lokalno cesto in parkirnimi površinami, na vzhodni strani z lokalno cesto in parkirnimi površinami in na južni strani z obstoječo stanovanjsko pozidavo in odprtim jarkom

Območje OPPN zajema parceli št. 632 in 634, k. o. Vojnik trg, in je velikosti 6044 m².

 

II.

Na zahodnem delu obravnavanega območja parc.št. 632 in 634, k. o. Vojnik trg, že stoji obstoječe župnišče, manjši večnamenski objekt in gospodarsko poslopje. Preostali del zemljišča je travnik z otroškim igriščem. Občinski podrobni prostorski načrt se pripravi za območje, ki sega na zemljišči parc. št. 632 in 634, k. o. Vojnik trg.

V območju občinskega podrobnega prostorskega načrta poteka izvedba priključitve objekta na elektro, vodovodno, kanalizacijsko in telekomunikacijsko omrežje. Izven območja občinskega podrobnega prostorskega načrta poteka izvedba priključitve območja na cestno omrežje. Območje priključevanja poteka po naslednjih parcelah:

- priključek na elektro omrežje je na par. št. 632 in 634, k. o. Vojnik trg. Izven in

  delno v območju OPPN poteka koridor VNV DV 2x110kV, ki se upošteva pri

  umestitvi objekta v prostor;

- priključek na javni vodovod poteka preko par. št. 1032/4, 1032/28, 632 in 634, vse k. o.

  Vojnik trg;

- priključek na fekalno kanalizacijo poteka na par. št. 634, k. o. Vojnik trg;

- priključek na meteorno kanalizacijo poteka na par. št. 634, k. o. Vojnik trg,

  v obstoječ meteorni odvodnik na par. št. 634, k. o. Vojnik trg;

- priključek na telekomunikacijsko omrežje poteka na par. št. 634, k. o. Vojnik trg.

 

 III.

Javna razgrnitev osnutka OPPN Vojnik - cona 10/a se začne naslednji dan po objavi tega sklepa v Uradnem glasilu slovenskih občin, in sicer v prostorih Občine Vojnik, Keršova 8, 3212 Vojnik ter v prostorih Krajevne Vojnik, Keršova 8, Vojnik. Javna razgrnitev traja 30 dni. Javna obravnava bo v ponedeljek, 6. 1 2014, ob 15.30 v sejni sobi Občine Vojnik, Keršova 8, Vojnik (I. nadstropje). Na tem naslovu je na vpogled tudi javno razgrnjeni osnutek. Pripombe in predloge na javno razgrnjeni osnutek lahko podajo vsi zainteresirani.

 

IV.

 V tridesetih dneh javne razgrnitve lahko pristojni organ KS posreduje pripombe in svoja stališča županu občine Vojnik. Če v tem roku pripomb ni, se šteje, da se KS strinja s predlogom. Pripombe in stališča iz prvega odstavka ter druge pripombe in predloge, ki so jih podale fizične ali pravne osebe, se pošiljajo županu občine Vojnik. Le-ta zavzame do njih stališče, ki jih posreduje v potrditev Občinskemu svetu Občine Vojnik.

 

V.

 Ta sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem glasilu slovenskih občin.

 

Vojnik, dne 2. 12. 2013                                                                                

Številka: 3505-0002/2013-2

                                                                                   Župan občine Vojnik

                                                                                  Benedikt Podergajs 



 


Oglejte si tudi