JUTRI
21°C
15°C
SRE.
22°C
13°C
Oceni objavo

Biserna maša Franca Brecla

V teh dneh duhovnik Franc Brecl, naš stanovalec že vse od leta 2003, praznuje bisernomašni jubilej, to pomeni, da je minilo 60 let, odkar je bil posvečen v duhovnika.

Ob tej priložnosti smo mu tudi zaposleni in stanovalci Špesovega doma pripravili kratko slovesnost z mašo, somaševala sta domači župnik Anton Perger in celjski škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek. Direktor Špesovega doma je gospodu Breclu v spomin na ta visoki jubilej izročil simbolično darilo in mu zaželel še veliko zdravih let v naši sredini. Slovesnost so popestrili tudi pevci, člani cerkvenega pevskega zbora iz Vojnika.


Franc Brecl je bil rojen v Vinski Gori, nato je kot župnik služboval po številnih krajih v Sloveniji. V Vojniku je poznal veliko ljudi, zato se je po zadnjem službovanju, v sv. Jerneju pri Ločah, odločil za bivanje v našem domu. Pove, da se pri nas dobro počuti, rad se udeležuje vseh domskih dejavnosti. V domu ohranja svoje poslanstvo duhovnika, saj v domski kapeli vsak dan daruje sveto mašo, obhaja stanovalce po sobah, tiste, ki zaradi bolezni ne morejo k maši. Prav tako se redno udeležuje nedeljskih maš v vojniški farni cerkvi in med tednom večkrat pomaga pri spovedovanju.

Želimo mu predvsem zdravja ter da bi lahko še dolgo opravljal poklic, ki mu je posvetil svoje življenje.

1/4





Čeprav je čas poletja, ko tudi s prireditvami v domu za dva meseca malo obmirujemo, vseeno ob dopoldnevih potekajo dejavnosti, ki nam krajšajo čas, večkrat nas obišče kdo, ki nam nenapovedano dan naredi lepši. Tako so nas v minulih dneh, kot vsako leto, obiskali udeleženci oratorija iz Nove Cerkve, ki so nam s pesmijo in z glasbo popestrili dopoldne in se jim za to gesto v imenu naših stanovalcev iskreno zahvaljujem.

 

Tekst in foto: Elči Gregorc

Oglejte si tudi