Vojnik

DANES
19°C
12°C
JUTRI
21°C
9°C
Oceni objavo

9. memorial bratov Dobrotinškov Vojnik

V petek, 29. septembra 2023, smo v sodelovanju z Občino Vojnik in ob skorajšnjem prazniku organizirali naš tradicionalni memorial v spomin na brate Dobrotinšek, po katerih ima naše društvo ime. V zgodnjih popoldanskih urah smo se nekateri strelci podali na domačijo na Dobrotin. V naši družbi je bil tudi župan Branko Petre. Vsako leto do zdaj nas je pričakala še živeča sestra bratov Dobrotinšek, Zefka Feldin. Vedno je bila dobrovoljna in z nasmehom na obrazu, letos pa smo bili za to dobrodošlico žal prikrajšani. Letos je preminula ravno na dan obletnice, ko so bili med drugo svetovno vojno v Starem piskru v Celju ubiti njeni bratje.

Nas je pa letos pričakala njena hči Alenka z možem Poldetom in nas tudi lepo sprejela, čeprav smo jih malo zmotili pri delu na kmetiji in pospravljanju polomljenega lesa v hosti. Po položitvi venca v spomin na umrle brate so nas povabili na obvezno zakusko in pijačo. Malo smo poklepetali in obudili spomine, potem pa se odpravili na strelišče, kjer nas je čakal prvi del tekme v streljanju z zračnim orožjem. Zaradi majhnosti strelišča in raznih obveznosti nekateri strelci niso mogli priti v soboto, zato smo tokrat naredili izjemo in nekaj strelcev sprejeli že v petek.

V soboto zjutraj smo tekmo nadaljevali. Šlo je po naših željah in načrtih; vedno se nam ne izide, tokrat pa moram pohvaliti in čestitati naši ekipi VOJNIK 1 v sestavi Saška Nerat, Matjaž Žgajner in Janez Pintar, ki so prepričljivo osvojili ekipno 1. mesto in s tem tudi osvojili prehodni pokal bratov Dobrotinškov.

Naša strelka Saška Nerat je osvojila 1. mesto med ženskim delom tekmovalk, 2. mesto je osvojil Janez Pintar v kategoriji od 50 do 60 let, Jože Jeram 2. mesto in Dušan Ravnikar 4. mesto v kategoriji 70+. V kategoriji absolutnih zmagovalcev je Saška osvojila 2. mesto, za kar ji še posebej čestitamo. Čestitke tudi vsem ostalim za odlične rezulate in hvala tistim, ki so pomagali pri pripravi tega dogodka. Bilo je kar nekaj priprav, da je steklo vse po načrtih. Prihodnje leto se bomo zbrali ob jubilejnem 10. memorialu. Upamo, da pride še več tekmovalcev, pa tudi naših članov, ker je to tudi naš praznik.

1/12





Zmagovalna ekipa Vojnik 1

Zmagovalci 70+

Zmagovalci od 50 do 60

Vse tri zmagovalne ekipe

Glavne ženske strelke

Skupinska s predsednikom

Skupinska za spomin (Saška nas fotografira)

Pokal za 1. mesto ekipno in prehodni pokal

Tekst: Franc Lebič

Foto: Dušan Ravnikar

Oglejte si tudi