Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
8°C
PON.
27°C
7°C
Oceni objavo

Varne točke tudi v vipavski občini

V prostorih Medgeneracijskega centra Vipava je 27. oktobra potekalo izobraževanje za vzpostavitev mreže Unicefovih Varnih toč v občini Vipava. S tem se je Vipava namreč priključila slovenskim krajem, po katerih že delujejo tako imenovane varne točke. Gre za različne javne prostore, kamor se lahko otroci zatečejo po zaščito, pomoč ali zgolj nasvet. Usposabljanja so se udeležili prostovoljci iz različnih ustanov. V varnih točkah so tako na voljo ljudje, ki so se udeležili usposabljanja v organizaciji Unicefa Slovenije, ki nas je seznanil, kako pomagati otrokom v stiski.

Da smo prišli do uresničitve projekta gre pohvala v prvi vrsti prostovoljkama Anji Godnič in Karli Ferjančič, ki sta pobudo za sodelovanje dali občini že v lanskem letu. Občina Vipava je pobudo sprejela in posredovala še drugim javnim ustanovam, saj menimo da je otrokom treba dati priložnost, občutek varnosti in sprejetosti v stiski.

V mrežo je v vipavski občini trenutno vključenih 6 varnih točk. Želimo si, da bi se v prihodnje mreža še širila, zato ste tisti, ki imate javne prostore, lepo vabljeni. V naslednjih tednih načrtujemo tudi širšo promocijo po drugih javnih ustanovah, da bi bile varne točke med otroci čim bolj prepoznane. Lokacije bodo označene tudi s prepoznavnim znakom.

Varne točke v Občini Vipava:

- Občina Vipava

- Krajevna skupnost Goče

- Lekarna Vipava

- Osnovna šola Vipava Draga Bajca Vipava

- Lavričeva knjižnica Ajdovščina, enota v Vipavi

- Zavod za turizem Trg Vipava

Majda Sever, lokalna koordinatorka za varne točke, foto Tjaša Bratina

Oglejte si tudi