Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
10°C
JUTRI
21°C
12°C
Oceni objavo

Moj kraj je turizmu prijazen

Z izidom novega turistično promocijskega filma 'Izvirna Vipavska'v Zavodu za turizem TRG Vipava zaključujemo projekt 'Moj kraj je turizmu prijazen'.
Namen projekta je bil osveščanje o pomenu in možnostih turističnih dejavnosti v lokalnem okolju, podajanje znanj o tem, kaj je turistična dejavnost na podeželju, na kakšen način se vključiti vanjo in kako jo razvijati. Izpeljana je bila okrogla miza o turizmu v Vipavi ter izobraževalne delavnice na temo priložnosti v turizmu, inovativnost v turizmu s poudarkom na uporabi socialnih omrežij, kaj je in kako se razvija turistični produkt, pristop do turistov, turizem za najmlajše, turistični spominek … Na zadnji delavnici, ki je potekala v sklopu letošnje Vipavske trgatve, smo obravnavali konkretno vprašanje, kako začeti s turistično dejavnostjo na podeželju, s poudarkom na razvoju nastanitvenih objektov. V okviru projekta je bil organiziran tudi ogled dobrih praks v hrvaško Istro, kjer smo si ogledali turistično ponudbo v notranjosti Istre, predstavili so nam tudi koncept razvoja turizma štirih občin, ki so se združile pod skupno blagovno znamko.

Za zaključek projekta z velikim zadovoljstvom napovedujemo izid turistično promocijskega filma 'Izvirna Vipavska', ki si ga bo kmalu moč ogledati na naši spletni straniwww.izvirna-vipavska.si.

Aktivnosti projekta 'Moj kraj je turizmu prijazen' so bile sofinancirane s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (os LEADER) preko LAS Zgornje Vipavske doline in Komenskega Krasa. 

UG, TRG Vipava

Oglejte si tudi