Vipava

DANES
25°C
9°C
JUTRI
25°C
10°C
Oceni objavo

Srečanje šoferjev prostofer Občine Vipava

Šoferji prostoferji Občine Vipava so se na povabilo župana mag. Antona Lavrenčiča in Krajevne skupnost Goče srečali 19. aprila na Gočah. Najprej so jih pred podružnično šolo pričakali otroci z glasbenim programom in se na ta način zahvalili za njihovo prostovoljno delo in pomoč starejšim občanom ter jih obdarili s svojimi izdelki. Ob županu sta jih sprejela še direktor Zavoda Zlata mreža Miha Bogataj in pri Občini Vipava zadolžena za družbene dejavnosti Majda Sever.

Sledil je sprehod po vasi do Cejkotove domačije, kjer je sledilo kosilo in sproščeno druženje, klepet in pesem.Šoferji so ob tem povedali, s kakšnimi izzivi se srečujejo pri izvajanju prevozov in si izmenjali izkušnje.

Prostovoljni vozniki so ljudje z velikim srce, saj vsi opravljajo prevoze brezplačno. Trenutno je v Vipavi aktivnih šest prostovoljnih voznikov - Valerija Zalar, Alenka Stopar, Cveto Curk, Milan Žabar, Gregor Lavrenčič in Viljem Poljšak, ki je 96 vožnjami rekorder. Vseh voženj je bilo v letu 2023 sicer 263. Ob koncu se jim je župan Lavrenčič zahvalil za podarjeni prosti čas in dobro voljo ter poudaril, da je storitev zelo dobro sprejeta in je vesel, da ima tako predano ekipo. »Brez vas tega projekta ne bi m ogli izpeljati, zato res iskrena in prisrčna hvala!« je povedal župan in prostovoljcem izročil simbolična darila.


Anja Godnič

Oglejte si tudi